Sunkiai serganti Nelly Paltinienė dėkoja už 60 metų scenoje: gerbėjus mylės, kol plaks jos širdis

Sunkiai serganti Nelly Paltinienė dėkoja už 60 metų scenoje: gerbėjus mylės, kol plaks jos širdis

Šiuo metu Vokietijoje gyvenanti legendinė Lietuvos estrados atlikėja Nelly Paltinienė serga sunkia liga. Tačiau ištikimų savo gerbėjų dainininkė nepamiršo – dėkoja už tai, kad net 60 metų jie leido jai būti scenoje ir savo muzika dalintis su tūkstančiais žmonių.

Su 15min N.Paltinienės žodžiais visiems jos gerbėjams pasidalijo atlikėja Liveta Kazlauskienė.

„Nelly man suteikė teisę kalbėti už ją. Šiuo metu Nelly Paltinienė sunkiai serga ir nori pasakyti visiems savo gerbėjams pačius šilčiausius žodžius. Ji nori padėkoti už tai, kad 60 metų jai leido būti scenoje. Tiek metų ji dainavo žmonėms, o dabar sako, kad mylės savo gerbėjus tol, kol plaks jos širdis...

Ji dėkoja už visus tuos metus, kad gerbėjai lankė koncertus, kad jai nešė gėles, kad ji galėjo džiaugtis, jog turėjo tokią didelę laimę jiems dainuoti“, – 15min sakė L.Kazlauskienė.

N.Paltinienės sveikata pradėjo šlubuoti 2015-ųjų pradžioje, kai ji atvyko dalyvauti M.A.M.A apdovanojimų ceremonijoje. Atlikėja susirgo plaučių uždegimu, o po ligos patyrė iki šiol besireiškiančias komplikacijas.

„Bevaikščiodama M.A.M.A užkulisiais, Nelly susirgo plaučių uždegimu, vėliau gavo didelę antibiotikų dozę. Kaip ji pati sako, Nelly nebuvo informuota, kad reikia iš karto vartoti probiotikus, todėl įvyko komplikacijos ir sunkios pasekmės, su kuriomis kovoja jau trečius metus“, – sakė L.Kazlauskienė.

Asmeninio albumo nuotr. Nelly Paltinienė.

Liveta ir Petras Kazlauskai kartu su N.Paltinienės scenos kolege, humoriste Stefa Navardaitiene prieš kelis mėnesius lankėsi Nelly namuose, kai dainininkė buvo grįžusi į Lietuvą.

„Kadangi liga labai sunki, ji buvo mus pakvietusi į svečius. Apsikabinome, paverkėme visi... Ji – viena ryškiausių Lietuvos estrados žvaigždžių, kuri stebindavo daugiatūkstantines minias, o man ji nuo pirmų dienų buvo scenos mokytoja“, – kalbėjo L.Kazlauskienė.

L.Kazlauskienė pasakojo, kad visus savo sceninius kostiumus N.Paltinienė padovanojo Aleksandro Vasiljevo muziejui. N.Paltinienės koncertiniai drabužiai planuojami eksponuoti ir Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, galbūt išvyks ir į kitas ES šalis.

Nelly Paltinienės muzikinis kelias

2011 metais Nelly atšventė sceninės veiklos 60-ies metų jubiliejų. Su ilgamečiu scenos partneriu, amžiną atilsį E.Ivanausku N.Paltinienė yra įrašyta į Lietuvos rekordų knygą kaip ilgiausiai dainuojantis duetas.

Dainuoti N.Paltinienė pradėjo 1951 m. Klaipėdos miesto Ryšių darbuotojų profsąjungos meninės saviveiklos ansamblyje, vadovaujamame Aurelijos Daunorienės.

Kūrybinės veiklos pradžioje dainavo dainas iš kino filmų, operečių arijas bei kitas tuo metu populiarias dainas. 1960 m. perėjo dainuoti į Klaipėdos miesto kultūros namų estradinį orkestrą. 1961 m. Nelly atėjo į Arvydo Paltino vadovaujamą ansamblį, kuris vėliau pasivadino „Kopų balsais“.

„Kopų balsuose“ susikūrė pirmasis Lietuvoje – N.Paltinienės ir E.Ivanausko – estradinis vokalinis duetas. Spaudoje šis duetas pirmą kartą paminėtas 1967 m. Pažymėtina, kad tai pats ištikimiausias duetas – nuo pat dueto susikūrimo dainininkai dainavo tik kartu arba kiekvienas atskirai soliniuose koncertuose. Kaip duetas, jie nuo 1967 m. iki 1982 m. ir nuo 1993 iki 2007 m. spalio kartu koncertavo Lietuvoje ir užsienyje. Tik dėl sovietinės ideologijos sampratos, duetas negalėjo dainuoti kartu nuo 1982 m. (N.Paltinienė gyveno užsienyje).

Juliaus Kalinsko, 15min nuotr. Nelly ir Arvydas Paltinai.

Ansamblyje „Kopų balsai“ N.Paltinienė dainavo iki pat išvykstant į Vakarų Vokietiją (1982 m.). Gyvendama Vokietijoje rengė solinius koncertus išeivijos lietuviams JAV, Kanadoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje. Nuo 1989 m. vėl koncertavo ir Lietuvoje.

N.Paltinienė dalyvavo daugelyje konkursų, festivalių, apžiūrų. Sulaukta gero pasisekimo – „Kauno pavasario“ laureatė (I vieta, 1967 m.), „Gintarinės triūbos“ festivalio geriausia dainininkė (1967 m.), Klaipėdos saviveiklininkų apžiūros nugalėtoja (1968 m.), lenkiškos dainos konkurso Vilniuje nugalėtoja (1969 m.), geriausia „Kauno pavasario“ dainininkė (1969 m.), A.Šabaniausko premijos (2003 m.) laureatė. Be to, ji apdovanota ordino Už nuopelnus Lietuvai Karininko kryžiumi (2003 m.).

Iki 2009 m. rugsėjo yra išleistos 7 vinilinės ir 12 kompaktinių plokštelių bei 22 garsajuostės su jos atliekamomis dainomis. Visą šį laiką dainininkė aktyviai koncertavo – kasmet surengdavo nuo keliolikos iki keliasdešimt solinių koncertų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder