Šeimos virtuvės šefas - L.Pobedonoscevas

Šeimos virtuvės šefas - L.Pobedonoscevas

Savaitgalį gyvenimas pagerėja ne tik dėl to, kad į darbą eiti nereikia. Savaitgalį daugiau laiko galime skirti sau ir artimiems žmonėms, ir visokiems kitokiems dideliems ir mažiems gyvenimo malonumams. Kad maistas - vienas iš jų, ginčytųsi turbūt vienetai. "Laisvalaikis" pasiteiravo, kokių savaitgalinių valgymo ritualų turi mūsų pramogų pasaulio atstovai. Gi ruduo, kai saulės nebėr, per langų plyšius į namus braunas šaltis, o šilumos ieškome vieni kitų glėbiuose ir... lėkštėse.

- Kokie savaitgaliniai valgymo ritualai praktikuojami jūsų šeimoje?

- Iškylų pas save ar kitus mes vis kažkaip išvengiam... Jei savaitgalį liekame namie, gaminame, bet iš to, ką randame šaldytuve. Ypatingų patiekalų savaitgalio pietums ar vakarienėms iš anksto neplanuojame. Ir apskritai valgymo nesureikšminame. Va, šaldiklyje jau gal pusantrų metų guli naminis triušis, bet ta ypatinga diena, kada jis atsidurs ant stalo, vis neišaušta.

- O kur valgote, jei savaitgalį išvažiuojate iš namų?

- Labai mėgstame su mašina pasivažinėti po Vilniaus apylinkes - kur akys veda. Tada išmėginame kokią pakeliui atrastą užeigą. Kadangi gyvename šalia Molėtų plento, vasarą su dviračiais važiuodavome į restoraną HBH. Dukra ten valgo čirvinius blynus. Ir dar yra tokia tradicija su vaikais lankytis "Neringos" restorane, bet dažniausiai tai darome darbo dienomis. Savaitgalius stengiuosi skirti žmonai ir vaikams.

- Gal yra tradiciniai savaitgalio pusryčiai?

- Yra. Žmonai - kava. Man - arbata. Beje, kaip ir darbo dienomis, tik tiek, kad savaitgaliais galime "pusryčiauti" kiek vėliau.

- Jums svarbu išbandyti vis naujus patiekalus ar esate ištikimas konkretiems produktams, valgiams?

- Jei valgau kinų restorane, beveik visada užsisakau to paties - baklažanų. Kinų restoranuose juos taip skaniai paruošia - labai mėgstu. Nors dvi dienas iš eilės to paties stengiuosi nevalgyti... O ir kita vertus, apie pusę metų mano racione vyksta eksperimentai, nes nebevalgau  mėsos, pieno ir mielių turinčių produktų, nebegeriu kavos, bandau atsisakyti net vištienos. Nors... "Kijevo" kotletui, kurio užsisakau "Neringoje", turbūt reikės padaryti išimtį.

Dar buvo toks eksperimentas - mėnesį gyvenau be druskos ir kitų prieskonių. Negaliu pasakyti, kad tai yra lengva ir kad prie to priprantama. Prieskonių man vis tiek norisi.

- Kodėl taip drastiškai pakeitėte mitybą?

- Buvo išsivysčiusi alergija praktiškai visiems vaistams. Tai pakeičiau gyvenimo būdą, pradėjau bėgioti, plaukioju baseine, susitvarkiau mitybą ir dabar mano alergija miega. Be to, ir daugelis draugų šiuo metu labai keičia savo gyvenimo būdą - sveikatinasi. Manau, kad čia ne mada, o gal kokia kosminė pokyčių banga eina...

- Ar prie jūsų pokyčių prisideda žmona?

- Ji pas mane - chameleonas. Ką aš valgau, tą ir ji. Visiškai nepretenzinga maistui.

- Kas namie ruošia valgį savaitgaliais ir ne tik?

- Aš. Žmona dukrai tik blynelių iškepa.

- Ir vaiką maitinate pats?

- Nu jo. Tai dėl to ir negaliu ilgam išvažiuoti, nes apipelyja šaldytuvas ir šeimyna sulysta. (Juokiasi.)

Parengta pagal dienraštį "Respublika" priedą "Laisvalaikis"

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder