Raimondas Šilanskas: keiksmažodžiai turėtų būti tik kaip prieskonis kalbai pagyvinti

Raimondas Šilanskas: keiksmažodžiai turėtų būti tik kaip prieskonis kalbai pagyvinti

Raimondas Šilanskas – vienas žinomiausių laidų vedėjų ir humoristų Lietuvoje, kurį žino beveik visa Lietuva. Anekdotų karaliumi tituluotas vyras Delfi TV laidoje „Kitokie pasikalbėjimai“ atvirai pasakojo apie humorą, keiksmažodžius scenoje, takoskyrą tarp jaunosios karos ir gerus darbus.

„Anksčiau iškart uždrausdavo koncertus, pasirodymus, vos tik nusikeikdavai ant scenos. Atėjus laisvės metams, išsprūsdavo tas blogas žodis dažniau. Pasirodo – žiūrovams tai patinka. Juk ir pats žiūrovas pasikeikia tiek namuose, tiek gatvėje“, – apie patirtis scenoje pasakoja anekdotų karalius.

Tačiau kalbėdamas apie šių dienų humoristus, jis pabrėžia: „Išeina ant scenos – anekdoto nėra, keiksmažodžių daug, o normalus žodis tik vienas kitas. Keiksmažodis turi būti kaip druska, tik prieskonis. Keiksmažodis yra būtinas tik tada, kai yra būtinas.“

Prisiminus sovietmečio laikus, dažnam galvoje susiformuoja nemalonūs prisiminimai, o kaip anuomet buvo su humoru – ar buvo galima juokauti, vieniems iš kitų pasišaipyti? „Kai kurie net neprisimena, kas tai buvo – tas sovietmetis – kai tyliai pasakodavai anekdotą apie Brežnevą ir už tai galėjai išvažiuoti tu (red. pastaba – būti ištremtas arba suimtas) ar tavo tėvai, galėjai būti išmestas iš konservatorijos ar instituto. O dabar gali drąsiai pasakoti, jei netingi, apie Verygą, Širinskienę ir niekas nebijo, o tais laikais, kai pasakodavai apie valdžią, žinojai, kad rizikuoji, – net tas draugas su kuriuo geri bokalą gali išduoti tave paskųsti tik tam, kad liktų konservatorijoj, o tu – ne“, – pasakoja Raimondas Šilanskas.

„Mūsų laikais gyvenimas ėjo tokia lengva vaga – vos, vos tekėjo, tekėjo, bet užsistovėjo, supuvo ir sprogo. O tada atėjot jūs ir nuėjot devinmyliais batais – labai greitai, visko dabar čia daug ir išėjo tokia takoskyra tarp mūsų ir jūsų, neliko tarpo, sistemingo atėjimo nuo mūsų iki jūsų – nuo jūsų iki mūsų. Mes taip ir likome su savo vertybėmis, suvokimu,“ – sako Raimondas.

Laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ vedėjas Dominykas Klajumas uždavė ne vieną prisiminimus sukėlusį klausimą. Visus netikėtus, verčiančius juoktis iki ašarų ir kartu rimtai susimąstyti, atsakymus žiūrėkite per televiziją Delfi TV ketvirtadienį 20 val.

Nuo šios savaitės „Kitokie pasikalbėjimai“ atidarė vasaros sezoną ir visi laidų filmavimai vyksta gyvai – Kaune, „Adform” kiemelyje. Birželio 5 d. „Kitokie pasikalbėjimai” į svečius kvies Žilviną Tratą, o birželio 10 d. – Jurgą Šeduikytę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder