Policijai išlaužus duris, buvusi pedagogė pareigūnus nusprendė pamokyti

Policijai išlaužus duris, buvusi pedagogė pareigūnus nusprendė pamokyti

Trečiadienio pavakarę uostamiestyje nutiko keista, kuriozišta ir tuo pat metu širdį spaudžianti istorija. Du vaikus palaidojusią 71-erių Adolfiną Ivaškevičienę prikėlė policijos pareigūnų smūgiai į jos buto duris. Bendrabutyje kartu su keleriais metais jaunesniu vyru gyvenanti buvusi pedagogė prieš tai su juo buvo susikivirčijusi, bet durų nusprendė nedaryti. Ji pasakojo, kad pareigūnai neatlyžo ir po valandą trukusių derybų duris tiesiog išlaužė.

Ketvirtadienį dienraščio žurnalistai apsilankė Rumpiškės gatvėje esančiame bendrabutyje, kuriame gyvena senolė. Korespondentus ji pasitiko mažame kambaryje, apkrautame daiktais ir drabužiais. Gulėdama beveik pusę kambario užimančioje lovoje, ji kalbėjo apie incidentą, kurio metu policijos pareigūnai išlaužė duris. Mažame, daiktais apkrautame, baldais užgriozdintame bendrabučio tipo bute kartu su ja gyvenantis vyras parodė subjaurotas duris - šiuo metu jų neina gerai uždaryti, užrakinti ar atrakinti.

"Taip, toks įvykis buvo ir užregistruotas", - apie tai, kad išties pareigūnai lankėsi senolės bute ir iššlaužė jos duris, patvirtino Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės specialistė Jūratė Albrektienė.

Kai susitaikė, išlaužė duris

"Dėl nieko", - pasakodama, kodėl policija nusprendė išlaužti jos buto duris, piktinosi A. Ivaškevičienė.

Tačiau vėliau paaiškėjo, kad pagrindo nerimauti pareigūnams būta. Pašnekovė atviravo, kad išties trečiadienio popietę susikivirčijo su kartu gyvenančiu vyriškiu. Pasirodo, vyras pasigedo savo invalidumo pažymėjimo ir apkaltino senolę. Žodinio konflikto metu I. Ivaškevičienė tikino paskambinusi Raseinių rajone gyvenančiam pusbroliui.

"O jis paskambino policijai, kad mane gelbėtų. Vėliau mes susitaikėme. Aš išgėriau gudobelių ir užsnūdau. Jie (policijos pareigūnai, - Aut. past.) ėmė brautis. Mano nuomininkas (taip senolė vadina kartu su ja gyvenantį vyrą, - Aut. past.) atidarė langą ir pasakė, kad jei policija įtarianti, jog čia esama lavono, tai tegul lipa per langą, kam laužti. Jis pasakė, kad aš miegu, mes susitaikėme", - įvykio aplinkybes dėstė buvusi pedagogė.

Tiesa, patekti į ir taip daiktais užgriozdintą kambarį kopėčiomis policijos pareigūnams būtų gana keblu - moters butas esti 5-tame aukšte.

Ji tikino, kad nors su šiuo vyru gyvena jau apie 12 metų, raktų nuo buto jam neduoda. Tad šis, kai atvyko policija, atidaryti durų nepajėgė. Bendrabučio koridoriuje sutiktas poros kaimynas žurnalistams patvirtino, kad atvykusi policija čia praleido apie valandą, kol galiausiai išlaužė duris. Per šį laiką senolė pasakojo prabudusi, tačiau manė, kad kažkas juokauja, o tikrų pareigūnų už durų nėra.

"Ne", - nukirto A. Ivaškevičienė, paklausta, ar dažnai jos namuose lankosi policija.

Tačiau nors dažnai nesilanko, po to, kai išlaužė duris, moteris nusprendė pareigūnus pamokyti ir kreipėsi į žiniasklaidą.

Graudi gyvenimo istorija

Nors trečiadienis senolės gyvenime pažymėtas kuriozu, jos istorija - ne tokia juokinga. Kai išlaužė duris, buvusią pedagogę aplankė galvos sopulys, iš kur gauti naujas. Apie 200 eurų pensijos gaunančią A. Ivaškevičienę prieš 12 metų sukrėtė tragedija - mirė jos sūnus. Jau ir prieš tai ji buvo palaidojusi vaiką.

Prieš 12 metų įvykusi nelaimė moterį prislėgė. Būtent tuomet ir atsirado vyras, su kuriuo ji gyvena iki šiol. "Jis mane guodė", - pasakojo A. Ivaškevičienė.

Ji teigė turinti dar vieną dukterį, tačiau su ja nesutaria, pykstasi dėl buto bendrabutyje.

Nepatenkinta kaimynais

Kalbėdama su žurnalistu, ji tikino kitų metų pavasarį ketinanti išsikraustyti į sodo namelį. "Nenoriu gyventi bendrabutyje. Tai - tikra kančia", - guodėsi buvusi pedagogė.

Ji prasitarė esanti nepatenkinta kaimynais - esą su šiais taip pat neišvengia kivirčų. Ji nurodė kaimynę, su kuria nesutaria labiausiai. Esą ši jai neleidžia naudotis bendru dušu, virtuve. Pinigų stokojanti senolė teigė, kad būtent ši kaimynė atlieka duomenų - vandens, elektros - surašymus, tad iš senolės vagia pinigus. Neva prirašo esą išleista daugiau nei išties elektros, sunaudota daugiau vandens.

Durų netekusi senolė tikino serganti, ne kartą yra patyrusi infarktą. Ji baiminasi, kad jei iš šįkart sustreikuos sveikata, o ją išveš į ligoninę, namai liks atviri, juose nieko nebus.

"Nuomininkas sakė, kad jei manęs nebus, jis čia negyvens", - sakė A. Ivaškevičienė.

KARTU. Buto savininkė ir jos "nuomininkas" kartu gyvena jau 12 metų, tačiau tai pirmas kartas, kai policija po judviejų konflikto ryžtasi laužti duris.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder