Plovas pagal Audrių Žutą

Plovas pagal Audrių Žutą

"Aš maistui teikiu daug reikšmės, - sako garsus futbolo teisėjas, Klaipėdos futbolo mokyklos direktoriaus pavaduotojas Audrius Žuta, kurio virtuvėje šį šeštadienį lankosi "Vakarų ekspresas". - Kadangi buvau profesionalus futbolininkas, tai ir sportinis gyvenimas reikalavo tinkamo režimo bei maitinimosi. Nors dabar dietologai pataria valgyti dažniau, bet po mažai, tačiau aš laikausi senesnės "metodikos" - lengvi pusryčiai ir pietūs, soti vakarienė."

Maistui Audrius nėra labai išrankus, o pirmenybę teikia mėsiškiems patiekalams. "Ypač patinka gaminiai iš avienos - šašlykas, kepsniai, plovas. Beje, noriu paminėti, kad patiekalas turi būti ne tik skanus, bet ir atrodyti estetiškai. Dažnai tenka lankytis įvairiose užsienio šalyse, todėl stengiuosi paragauti tam kraštui būdingų patiekalų."

Kol aktyviai sportavo, ypatingų maitinimosi normų pokalbininkas sakosi neturėjęs. Baigęs futbolininko karjerą, įsigijo užmiestyje sodą - tada ir atsiradęs naujas maitinimosi įprotis kepti patiekalus ant žarijų. "Šeimoje gimė nauja tradicija: žmona Olga marinuoja mėsą ar žuvį, o aš kepu ant žarijų. Kepdamas psichologiškai pailsiu, atsipalaiduoju..."

Ar dažnai šeimai paruošiate pietus?

Maisto gaminimas man nesvetimas. Kol profesionaliai sportavau, kituose miestuose gyvenau nuomojamuose butuose. Tada ir tekdavo pačiam gamintis. Ir dabar retkarčiais šeimai paruošiu pietus ar vakarienę. Gamindamas valgį nesivadovauju kulinarinėmis knygomis ar svarstyklėmis. Visus ingredientus dedu iš akies.

Kurį patiekalą ruošiate su didžiausiu įkvėpimu?

Vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų - plovas su džiovintais vaisiais ir anakardžio riešutais. Jis paruošiamas lengvai ir greitai.

1. Iškepama vištienos filė su prieskoniais (aš labai mėgstu karį, todėl patiekale jį akcentuoju).

2. Pakepinami svogūnai su morkomis. Baigiant kepti reikia įdėti džiovintų slyvų, razinų, abrikosų, konservuotų pjaustytų ananasų, gerą saują pakepintų anakardžio riešutų bei kečupo. Viską palaikykite keletą minučių ant lengvos ugnies.

3. Išverdama apie 300 g ryžių.

4. Viskas sudedama į vieną puodą, sumaišoma, įdedama druskos ir truputį pakaitinama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder