Močiutės ir seneliai - Žemaitijos 800 metų jubiliejuje

Močiutės ir seneliai - Žemaitijos 800 metų jubiliejuje

Jau šešeri metai Pagyvenusių žmonių asociacijos senjorai palydi vasarą pramoginiame laive „Venus“ visi kartu su kolegomis iš bendruomenės ir svečiais iš Žemaitijos regiono nuo Pamario iki Latvijos pasienio.

800- tųjų metinių šventė - nėra mūsų tarpe žemaičio, kuris pamirštų tokią svarbią datą.

Nepamiršo šios svarbios šventės ir svečiai iš Vilniaus Pagyvenusių žmonių asociacijos  (Prezidentė Grasilda Makaravičienė) prezidiumas, Latvių asociacijos „Atpūta“ atstovai su Gotfridu Tapinu, draugai iš Radviliškio, Šilalės, Šiaulių. Šventės istorinę svarbą gražiai pristatė gryna žemaitiška tarme Skuodo „Bočių“ vadovė - sena mūsų bičiulė Joana Viščiūnienė, džiugu ir kartu graudu, kokia mums maloni žemaičių kalba.

Du žemaičiai iš Kelmės davė garo už dvidešimt, stiprūs tie žemaičiai ir sveikinimai jų nuoširdūs ir širdys atviros ir pyragai skanūs, viskam vadovavo Zigmas Filipavičius.

Jaudulys lydėjo, nors kasdienėje kalboje ir kalba žemaitiškai, ansamblis „Pajūrio krantai“ ir jų vadovas Kazimieras Radžius, sužavėjo senjorus grupė „Žemaičių Alkierius“ su Aldona Zoviene priešakyje, joms , jau trisdešimt metų kartojančioms dar mamų perduotas autentiškas dainas-giesmes, sekėsi viską gerai perteikti, o mums proga prisiminti nuo senų laikų girdėtus žodžius, primirštus, bet malonius.

Šventėje dalyvavo Jūrininkų sąjungos ir veteranų atstovai, įvairių organizacijų svečiai, visų nesuminėsi.

Dvi valandos, kaip dvidešimt minučių, tokius žodžius teko išgirsti iš dalyvių ir svečių. Tai tiesa, visada, kada mes susirenkame į panašius renginius ar šventes, nesinori skirstytis. Laikas diktuoja savo ritmą ir belieka tik apgailestauti, kad mums jis bėga dvigubai greičiau. Bet vėl bus kitas ruduo, kitas rugpjūtis, bet šventės „Močiutės ir seneliai

švenčia“ dar niekas nepakeitė ir vėl ji sukvies Klaipėdos ir regiono aktyviausius ir darbščiausius senjorus, o kokia tai bus proga, laiko pasirinkti turime visus metus.

Taigi: „Vuo valnam žemaitiu giva žemaitiu šneka kap ciroliu gėismė“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder