Linksma žurnalistės knyga - tarp būties ir buitie

Linksma žurnalistės knyga - tarp būties ir buitie

Lapkričio 27 dieną 17. 30 val. I.Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje žurnalistė Nijolė Koskienė pristatė pirmąją savo knygą "Špylkos ir šlepetės". "Tai labai rimta knygelė apie brandžios moters balansavimą tarp būties ir buities, nors ir parašyta lengvai, linksmai ir šmaikščiai", - teigia pati autorė.

- Sakoma, nėra žurnalisto, kuris nesvajoja parašyti knygos. Koks buvo jūsų kelias?

- Knyga gimė labai natūraliai. Dar dirbdama dienraštyje, kiekvieną šeštadienį laisvalaikio skiltyje rašydavau tokias trumpas linksmas istorijas apie Ievos, vidutinio nenuspėjamo amžiaus moters, gyvenimą.

Ieva nuolat įsipainiodavo į įvairias situacijas, tačiau visuomet rasdavo sprendimą, kaip "iš viso to" išeiti. Tai padaryti jai padėdavo geriausios draugės.

Knygos pagrindas ir yra istorijos, gimusios tais gražiais darbo redakcijoje laikais, pasidalytos kolegių ryto "kavagėriuose", todėl visapusiškai aptartos ir išnagrinėtos.

- Įžangoje rašote, kad "visos šios istorijos turi realų pagrindą, yra įvykusios ar galėjo įvykti, o daugelis žmonių čia gali atpažinti save". Kaip yra iš tiesų?

Tai tikra tiesa. Esminis mano principas - kad šios istorijos būtų tikros, kad bent kažkokia užuomina šioje istorijoje būtų tikra, o tada jau galima leisti pasireikšti fantazijai. Nes šiuolaikinės moters buitis ir būtis kartais yra tokios tragiškos ir dramatiškos, kad nereikia nieko išgalvoti…

- Pavyzdžiui?

- Na, kad ir apatinio trikotažo parduotuvėje normaliai moteriai garsiai ištarti žodžiai: "Ką jūs, tokių dydžių nevežame!" Tai tikrai žiauru, po to labai sunku ir atsitiesti. Ir su tuo reikia kažką daryti.

- Rašote, kad tai yra vyrų ir moterų santykių vadovas. Kokias situacijas padėtų išspręsti ši knyga?

- Taip, tikrai. Pavyzdžiui, o ką daryti, kai vyras paprastai apie 45-uosius gyvenimo metus ima ir parsivaro ar ketina parsivaryti motociklą, arba, kai namie jis visiškai neatlieka jokių smulkių remonto darbų, arba kaip neutralizuoti bambeklį, arba, ką reiškia, kai jis ima lieknintis? Tai labai rimti klausimai, tad turi būti duoti ir rimti sprendimo būdai. O Ieva su draugėmis visada tokių suranda.

- Knyga skirta "Geriausiai draugei". O vyrams ji tinka?

- Nepatikėsite, bet vyrams ji netgi labai patinka. Ilgą laiką šių istorijų autorius buvo išlaikytas paslaptyje, tad niekas nežinojo, kas iš tiesų rašo šias istorijas. Kai kurie spėliojo, kad čia greičiausiai rašo vyras, nes moterys nelabai mėgsta pasijuokti iš savęs. Bet tai netiesa - mes, moterys, pasijuokiame, ir dar kaip pasijuokiame, kitaip būtų labai sunku gyventi.

Be to, vyrams netgi būtina skaityti šią knygą, nes tai unikali proga pažinti tą subtilų ir trapų moters pasaulį…

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder