Laimingas atsitiktinumas lėmė pažintį su legendiniu pianistu

Laimingas atsitiktinumas lėmė pažintį su legendiniu pianistu

Londono karališkosios muzikos akademijos studentė Karolina Pancernaitė net negalėjo įtarti, kad jos rečitalio metu salėje pasirodys legendinis pianistas Jevgenijus Kisinas. Fortepijono legenda laikomas atlikėjas atvyko į antrąją pianistės rečitalio birželio 7 dieną Londono "Steinway Hall" salėje dalį - jis atsitiktinumo dėka gerokai per anksti atskubėjo įrašyti interviu radijui Classic FM, kuriame turėjo pristatyti savo naująją memuarų knygą. 

Anot lietuvių pianistės, E. Kisinas buvo malonus, paprastas ir kolegiškas. Itin uždaru ir mistišku būdu garsėjantis pianistas nuoširdžiai domėjosi lietuvės koncertiniu gyvenimu ir nestokojo humoro jausmo. Nepaisant įtempto grafiko jis rado laiko pabendrauti ir su koncerto svečiais.

Koncertuoti "Steinway Hall" K. Pancernaitė buvo pakviesta po puikaus pasirodymo savo baigiamajame bakalauro studijų egzamine. Programoje skambėjo F. Liszto ir N. Medtnerio kūriniai. 

"Pasirinkau itin sudėtingą programą, kurios pagrindas - fortepijoninės sonatos. Ilgai dirbau, kol perpratau kompozitorių sumanymus, o vėliau turtinau juos savo asmeniniais išgyvenimais. Scenoje atidaviau visą save ir todėl labai džiaugiuosi, kad buvau taip įvertinta", teigė pianistė.

Po koncerto jaunoji pianistė sulaukė Classic FM atstovų pasiūlymo bendradarbiauti. "Steinway Hall" vadovai Karolinos koncertą norėtų organizuoti ir ateinantį sezoną.

Pirmuosius muzikinius žingsnius K. Pancernaitė žengė Garliavos muzikos mokykloje (mokytoja - Svetlana Trifonkova), o vėliau persikėlė į Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnaziją, kur jos mokytojomis buvo Rymantė Šerkšnytė ir Birutė Kumpikienė. Prieš išvykdama į Londoną, ji tapo 12 tarptautinių konkursų prizininke, koncertavo Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Čekijoje, Danijoje, Švedijoje ir Portugalijoje. 

Šiuo metu K. Pancernaitė gyvena kraustymosi rūpesčiais - rugsėjį ji persikels į Glazgą, kur ją magistro studijoms pakvietė ir pilną stipendiją skyrė Škotijos karališkoji konservatorija. 

Lietuvoje jaunąją pianistę artimiausiu metu bus galima išgirsti vasaros festivalio "Klaipėda Piano Masters" metu. Sėkmingai įveikusi atranką, Karolina buvo pakviesta prisijungti prie pianisto Gintaro Januševičiaus klasės, liepos 20-30 dienomis Pajūrio ir Žemaitijos klausytojams dovanosiančios vasariškos energijos ir įkvėpimo nestokojančius koncertus. Juose Karolina atliks M. Clementi, F. Liszto, C. Saint-Saenso ir N. Medtnerio kūrinius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder