Laima Vaikulė Rusijoje sukėlė skandalą

Laima Vaikulė Rusijoje sukėlė skandalą

...pareiškusi, kad nevažiuos koncertuoti į Krymą.

Rugpjūčio 11 d latvių dainininkė Laima Vaikulė Odesoje, spaudos konferencijoje, pasakė, kad Kryme nekoncertuos, kad ir kokį honorarą jai pasiūlytų. "Mums, europiečiams, ten vykti uždrausta", - paaiškino dainininkė.

Šie jos žodžiai Rusijoje sukėlė didžiulį ažiotažą. Dauguma žiniasklaidos priemonių tai įvardijo kaip "skandalingą politinį pareiškimą", o scenos kolegos akcentavo, kad L. Vaikulei karjeros galimybes suteikė Rusija.

Į dainininkės žodžius sureagavo ir Rusijos valdžios atstovai. Dūmos narys Dmitrijus Belikas pareiškė, kad "tai veidmainystė", nes jei dainininkė koncertuoja Maskvoje, tai turi žinoti, kad "Krymas irgi Rusijos subjektas".

Šia tema pasisakė ir Tarptautinių reikalų tarybos komiteto narys Sergejus Cekovas: "Iš Vaikulės lūpų nuskambėjo politinis pareiškimas. Manau, kad ji tai pasakė nepagalvojusi. Artistė tiesiog pamiršo, kad Krymas - tai Rusijos Federacijos dalis. Kalbant apie atsakomąją reakciją iš mūsų pusės, aš manau, kad reikia uždrausti jai koncertuoti Rusijos teritorijoje. Tokiu būdu Vaikulė būtų nubausta už viešus pareiškimus, kuriuos ji sau leido pasakyti. Tai būtų absoliučiai teisinga, nes minėtoji artistė išpopuliarėjo dėl SSRS egzistavimo."

Spaudos konferencijoje Odesoje žurnalistai dainininkės klausė, ar ji jaučia nostalgiją Sovietų Sąjungai. L. Vaikulė atsakė: "Ne. Aš džiaugiuosi, kad Sovietų Sąjunga žlugo."

Rusijos prodiuseris Sergejus Prigožinas paragino L. Vaikulę "susilaikyti nuo koncertų" visoje Rusijoje.

"Taip, ji turi Latvijos pilietybę - na, ir kas? Latvija - nuskurdusi šalis, - komentavo rusų muzikos kritikas Sergejus Sosedovas. - Ten žmonės gyvena labai skurdžiai. Ne taip, kaip sovietiniais laikais. Jeigu Laima tokia principinga, tegu prisimena, kaip jos gimtoji Latvija gyveno Sovietų Sąjungoje, kaip prabangiai ji gyveno. Ir pamatytumėte Latviją šiandien... Rygą - su jos duobėtais keliais, šaligatviais, su elgetomis gatvėse. Tegu europietė Laima prisimena ir tai."

"Pamišėliai"

"Man net nesinori kalbėti. Aš nė neįsivaizdavau, kad žmonės taip sužvėrėjo. Aš nežiūriu televizoriaus. Aš tik dabar įsijungiau pažiūrėti, kas vyksta. Man atrodo, kad žmonės išsikraustė iš proto. Jie visiškai suzombėję... - sakė dainininkė interviu Rygos radijui.

L. Vaikulė pridūrė, kad jai nesvarbu, kuo baigsis šis skandalas. "Aš neketinu vesti derybų su pamišėliais", - reziumavo latvė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder