Klaipėdos senjorų pokyčių iniciatyvos

Klaipėdos senjorų pokyčių iniciatyvos

Pagyvenusių žmonių asociacija vykdo projektą, skirtą stiprinti bendruomenių veiklą mieste. Projekto rėmuose vyksta daug įdomių dalykų, kur senjorai gali dalyvauti su savo pamąstymais, iniciatyvomis, įgyti lyderystės įgūdžių. Šiuo sudėtingu laikotarpiu yra galimybė atitrūkti nuo meninės saviveiklos ir pastiprinti savo žinias darbui su kolektyvais, ieškoti savo tarpe lyderių, juos išaiškinti ir nukreipti bendruomenių veiklai tobulinti.

Esame numatę daug priemonių, diskusijų, seminarų. Pandemija įneša savo korekcijos, bet du mėnesius mes dirbome aktyviai. Tarybos narys Saulius Budinas padėjo įgyvendinti senjorų svajonę dalyvauti sprendžiant jiems rūpimus klausimus. Pagaliau įsteigta senjorų taryba.

Ieškoma lyderių ir skatinama juos aktyviai bendrauti su asociacija tarpe tautinių mažumų. Popietė su rusų, baltarusių, ukrainiečių, totorių ir vokiečių atstovais iš diskusijos išaugo ir į mini koncertą „Tapatybė - meilė Klaipėdai“

Pravesti mokymai žmogaus teisių gynimo ir atstovavimo bei pokyčių lyderystės tema. Lektorius M. Ulozas , preinamais metodais senjorams perteikė informaciją ir žinios labai pravers lyderių veikloje kuriant strategijas stiprinti bendruomeniškumą.

Projekto šviesoje senjorai susitiko su Kauno 2022 metų Europos sostinės organizatoriais ir susipažino su bendruomenių veikla jų mieste, taip pat pristatė savo iniciatyvas bei vizijas.

Žinoma, Kaunas mus pasitiko netradicinėje aplinkoje. Mūsų susitikimai vyko – daugiabučio kieme, kur žmonės patys sau įrengė

suolelį – tribūną, ten mes kalbėjome apie gyventojų įtraukimą į bendruomenių veiklą, susitikome su organizatoriais pastate, kuriame daug erdvės ir nuo laiko sutrūkinėjusios sienos, bet jaukus kampelis diskusijai, ką mes ir pajutome bendraujant. Aplankėme senąją parako gamyklą, kur daug erdvės, gąsdinanti tamsa, bet sugužėjus žmonėms, ir uždegus spalvingas girliandas, atgyja naujam gyvenimui. Netradiciškai senjorai pristatė savo vizijas ir matymus.

Kauno atstovai užsiminė, kad pakvies mus į 2022 Europos sostinės senjorų festivalį.

Pro autobuso langus atsiverianti panorama leido mums susipažinti su „Andrenalino maršrutu“ ir mes pamatėme daugiabučio sieną, suartinančia žmones, geto vartų puošybą įdomiu sprendimu ir kita.

Namo vykome rudenio spalvomis nusidažiuse Panemune. Užsukome Į Pažaislio vienuolyną, kitas bažnytėles pakeliui, Raudonės pilį.

Projektinė kelionė „Turizmas vienija senjorus“ puiki priemonė skatinti bendruomenės narius, būti drąsesniais pokyčiams, ugdyti lyderius.

 

Kristina BUSLAJEVA, Klaipėdos m. Pagyvenusių Žmonių asociacijos prezidentė

Kristina BUSLAJEVA, Klaipėdos m. Pagyvenusių Žmonių asociacijos prezidentė 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder