Klaipėdos jaunimo teatras pristato premjerą

Klaipėdos jaunimo teatras pristato premjerą

Sausio 28 d. klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami apsilankyti "Kultūros fabrike", kur Klaipėdos jaunimo teatras (KJT) pristatys spektaklį visai šeimai pagal Hanso Kristijano Anderseno pasaką "Nauji karaliaus rūbai".

Valentino Masalskio režisuotas spektaklis "Nuogas karalius" kalbės apie visuomenės aklumą, ribotumą, prisitaikymą ir susitaikymą su esama situacija. Taip pat apie mūsų norą būti kitokiais nei esame iš tiesų.

Pasak spektaklyje karaliaus vaidmenį atliksiančio aktoriaus Gyčio Šimelionio, ši istorija labai paprasta, visiems žinoma ir aktuali. "Juk visais laikais yra žmonių, apsimetinėjančių protingesniais negu iš tikrųjų yra", - teigė jis.

Šiuo metu KJT stato net keletą spektaklių, taigi repeticijos prieš spektaklį "Nuogas karalius" - gana chaotiškos. "Dialogas tarp aktorių ir režisieriaus kartais įvykdavo, kartais susišnekėti nelabai pavykdavo, tačiau rezultatas jau yra. Vėliau, tikimės, jį dar tobulinsime", - neslėpė aktorius.

Pasak paties režisieriaus, šiame spektaklyje bus mažai teksto, tačiau nestigs judesio. "Tai - žaismingas, šiuolaikiškas ir originalus, nenuobodus spektaklis, kuriame bus daug plastikos ir muzikos", - teigė jis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder