Klaipėdietė kino kūrėja užsienyje skina laurus

Klaipėdietė kino kūrėja užsienyje skina laurus

Klaipėdietę jaunąją kino režisierę Emiliją Riviere ir vėl aplankė sėkmė. Jos debiutinis trumpametražis filmas "Mobijus" laimėjo didįjį prizą Florencijos tarptautinio trumpametražių filmų festivalio inovatyvių ir eksperimentinių filmų programoje.

Tai jau antrasis tarptautinis kino festivalis, kuriame buvo pastebėtas jos filmas. Gegužę jis pelnė apdovanojimą už geriausią kinematografiją Europos nepriklausomo kino festivalyje Paryžiuje.

Florencijos festivalio žiuri pažymėjo "stulbinančiai įtaigią scenografijos, šviesos, muzikos, vaidybos ir teksto sinteze kuriamą unikalią kino kalbą ir sapnų atmosferą". O jaunoji režisierė savo kruopščiai puoselėjama estetika ir drąsiais eksperimentais esą atveria naujus kelius kinematografinei raiškai.

ATVERS KELIUS. "Šis laimėjimas man yra labai svarbus, kadangi, tikiu, jis atvers kelius naujiems projektams ir idėjoms", - sako jaunoji režisierė. Asmenininio albumo nuotr.

Pati E. Riviere džiaugiasi, jog jos debiutinis kūrinys sulaukė pripažinimo tokio lygio festivalyje.

"Šis laimėjimas man yra labai svarbus, kadangi, tikiu, jis atvers kelius naujiems projektams ir idėjoms", - sako jaunoji režisierė.

Mergina kol kas nežino, kokiuose kituose festivaliuose ji toliau pristatys savo filmą, tačiau tikisi, kad dar pavyks dalyvauti ne viename kino renginyje.

"Mobijus" - mokslinis fantastinis filmas apie merginą, kuri ima jausti kūno simptomus, liudijančius apie daugialypę visatos formą.

Šiuo metu režisierė kartu su škotų kino scenarijų autoriumi Jason Donald planuoja rašyti scenarijų ilgametražiam filmui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder