K. Matvejevaitės sukurtas filmas - prestižinio Italijos kino festivalio programoje

K. Matvejevaitės sukurtas filmas - prestižinio Italijos kino festivalio programoje

Į prestižinio Bergamo kino festivalio Italijoje programą įtrauktas trumpametražis Klaudijos Matvejevaitės filmas „Paskutinė diena“, kurį ji 2017 m. sukūrė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Filmas paremtas Jaroslavo Melniko apysakų ir apsakymų rinkiniu „Rojalio kambarys“.

Kovo 9-17 dienomis vyksiantis 37-asis Bergamo kino festivalis K. Matvejevaitės filmą rodys specialioje trumpametražių filmų programoje, skirtoje Tarptautinės kino ir televizijos mokyklų asociacijos CILECT filmams.

K. Matvejevaitės „Paskutinę dieną“ Bergamo kino festivaliui pasiūlė Milano Luchino Visconti kino mokykla, su kuria bendradarbiauja Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

Filmas „Paskutinė diena“ sukurtas 2017 metais Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje kaip režisierės K. Matvejevaitės, operatorės Odetos Riškutės ir prodiuserės Urtės Milės Aškelovičiūtės diplominis darbas. Per keletą metų ši juosta spėjo sukaupti gana plačią rodymų geografiją Lietuvos ir užsienio festivaliuose. „Paskutinė diena“ demonstruota Lietuvos kino festivaliuose „Kino pavasaris“ ir „Scanorama“. Pastarajame K. Matvejevaitės filmas buvo įtrauktas į konkursinę trumpametražių filmų programą „Naujasis Baltijos kinas“ ir tapo absoliučiu konkurso nugalėtoju. Pernai juosta buvo rodyta ir Višegrado filmų forume Slovakijoje.

2018 metais „Paskutinė diena“ pelnė „Sidabrinio gervės kiaušinio“ prizą kaip geriausias metų studento darbas Lietuvos kino ir televizijos apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“.

Filmo operatorė O. Riškutė 2018 metais už „Paskutinė dieną“ pelnė Lietuvos kino operatorių asociacijos „Ąžuolo“ apdovanojimų „Gilę“ kaip geriausia metų lietuviškojo kino jaunoji operatorė.

„Lithuanian Shorts“ organizuojamoje trumpametražių filmų dienoje „Paskutinei dienai“ suteiktas daugiausia festivalių per metus apkeliavusio trumpametražio filmo titulas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder