JAV: mirė buvęs "The Washington Post" redaktorius Benas Bredlis

JAV: mirė buvęs "The Washington Post" redaktorius Benas Bredlis

Eidamas 94-uosius metus, antradienį mirė buvęs laikraščio "The Washington Post" vyriausiasis redaktorius Benas Bredlis (Ben Bradlee). Jam vadovaujant buvo paskelbti pirmieji straipsniai apie Votergeito skandalo tyrimą, pasibaigusį prezidento Ričardo Niksono (Richard Nixon), kuriam grėsė apkalta, atsistatydinimu.

Kaip pranešė antradienį "The Washington Post", B. Bredlis mirė "savo namuose Vašingtone dėl natūralių priežasčių". Pastaraisiais metais jis sirgo Alzheimerio liga.

Laikraščiui "The Washington Post" B. Bredlis vadovavo 26 metus - nuo 1965 iki 1991 metų. Manoma, kad kaip tik dėl jo pastangų leidinys tapo vienu iš Amerikos žurnalistikos flagmanų. B. Bredlis gerokai išplėtė korespondentų tinklą, atidarė naujų jo biurų tiek šalyje, tiek užsienyje. B. Bredliui vadovaujant laikraščio tiražai beveik padvigubėjo. Per tą patį laikotarpį jis 17 kartų pelnė prestižinę Pulicerio (Pulitzer) premiją.

2013 metais B. Bredliui buvo suteiktas aukščiausias civilinis JAV apdovanojimas - Prezidento laisvės medalis. Jį legendiniam laikraštininkui įteikė prezidentas Barakas Obama (Barack Obama).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder