Ingrita Riterienė: "Mums pakanka, kiek turime"

Ingrita Riterienė: "Mums pakanka, kiek turime"

Švėkšnos miestelyje verda gyvenimas. Sunku patikėti, tačiau šios veiklos variklis, išradingumo ir optimizmo pavyzdys - ligų kamuojami žmonės. Gausios ir nenustygstančios neįgaliųjų draugijos vadovė Ingrita Riterienė, paklausta apie tokį paradoksą, atsako tik kuklia šypsena. Ir priduria, kad jai sunku kalbėti žodžiais, lengviau - ką nors daryti.

Ką tik baigėsi rudens grybavimo čempionatas, miestelio puošimas gėlių kilimais, moliūgų skaptavimo varžybos, dabar ruošiamasi Neįgaliųjų dienos šventei, po to vyks advento vakarai su rankdarbių pamokėlėmis, vėliau - kalėdinis svečiavimasis pas vienišus žmones, kitąmet - tradicinės triukšmingos Užgavėnės, Duonos šventė, Joninės su visais senais papročiais, o kur dar gimtadienių šventimas ir ekskursijos... Renginiai kruopščiai suplanuoti ir surašyti visiems metams. Kiekvienas Neįgaliųjų draugijos susitikimas skrupulingai parengtas, šiltas ir prasmingas.

Džiaugsme ir liūdesy

Ingrita, garsas apie jus sklinda po visą Lietuvą. Esate žvaigždė.

Oi ne, tik jau šitaip manęs nevadinkite...

Pacituosiu, ką apie jus kalba ir rašo: "Yra žmonių kaip saulė, šalia kurių gera, ramu ir įdomu. Manau, kad Švėkšnos saulė yra mūsų Ingrita." Dar: "Pavyzdys, kuris įkvepia viltį, kad ne viskas taip blogai mūsų Tėvynėje."

Visą straipsnį skaitykite dienraščio "Vakarų ekspresas" šeštadienio numeryje

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder