Į paskutinę kelionę žmoną išlydėti atvykęs Arvydas Paltinas: mūsų gyvenimas buvo gražus

Į paskutinę kelionę žmoną išlydėti atvykęs Arvydas Paltinas: mūsų gyvenimas buvo gražus

Pirmadienio vakarą į Lietuvą atvyko muzikas ir pedagogas Arvydas Paltinas, čia jis ruošiasi žiemą Anapilin iškeliavusios žmonos Nelly Paltinienės laidotuvėms. „Visiems ateina laikas“, – portalui LRT.lt sakė jis, prisimindamas artimiausio žmogaus netektį.

Vasario 29-ąją Anapilin iškeliavo legendinė dainininkė N. Paltinienė, tačiau dėl pasaulyje paskelbtos koronaviruso pandemijos scenos primadonos laidotuvių planai susijaukė ir atlikėja į paskutinę kelionę bus išlydėta birželio 23-ąją Vilniaus Bernardinų bažnyčioje (Maironio g. 10) nuo 9 iki 12 valandos.

Pirmadienį į Lietuvą atvyko ir velionės vyras A. Paltinas. Paklaustas, kas yra didžiausias jo ramstis ir kur semiasi stiprybės išgyvendamas žmonos netektį, vyras išliko lakoniškas. Visiems ateina laikas, sako A. Paltinas. „Pasiguodžiu ilgu, gražiu, kūrybiniu mūsų bendru gyvenimu. O jis pas mus tikrai buvo ilgas ir gražus“, – portalui LRT.lt sakė jis.

Pastaraisiais metais Vokietijoje gyvenusi Paltinų šeima turėjo nemažai bičiulių ir draugų, su kuriais bendravo. Tačiau ir ten gyvenantys Nelly pažįstami su atlikėja atsisveikinti neturėjo progos.

„Kaip ir Lietuvoje, taip ir Vokietijoje – virusas sujaukė visus planus. Jei kas ir buvo suplanuota, pandemija viską sumaišė. Ilgai negalėjau atvykti į Lietuvą, atskridau tik vakar, – portalui LRT.lt pasakojo jis. – Dabar ir Lietuvoje, ir Vokietijoje tos pačios bėdos, visur išgyvenimai panašūs. Žinoma, tėviškė yra tėviškė.“

Šių metų pradžioje Nelly ir Arvydas Paltinai minėjo 57-ąsias vestuvių metines. Vasarį duodama paskutinį savo interviu portalui LRT.lt N. Paltinienė kalbėjo, kad abipusę meilę ir pagarbą jiems išlaikyti padėjo jų širdies muzika: „Jis (A. Paltinas – LRT.lt) mane įsimylėjo ypatingai, nes ir pats buvo ypatingas. O aš atsiliepiau į tą jausmą. Jis buvo asmenybė, tikras vadovas, pedagogas, antrasis mano vokalo mokytojas. Taip, kartu dirbant, gimė tikra meilė. O tikra meilė yra kantrybė, pagarba ir tarnavimas. <…> Dabar mes dieną ir naktį kartu.

Kadangi sunkiai vaikštau, jis kiekvieną dieną manimi rūpinasi, dažnai neša kavos ir pusryčius į lovą. O tai, kas svarbiausia, visada buvo ryšys, kuris išliko, ir tikiu, kad liks amžinai. Negaliu įsivaizduoti, kad galėčiau būti be Arvydo. Manau, kad ir jis negali savęs įsivaizduoti be manęs.“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder