Gražulio dukros mama atskleidė, iš ko pragyvena

Gražulio dukros mama atskleidė, iš ko pragyvena

Seimo nario Petro Gražulio noru atlikti DNR tyrimai išsklaidė jo viešai keltas abejones, kad palangiškė Birutė Navickaitė galinti auginti ir ne jo dukrą. Mergaitei prieš savaitę suėjo trys mėnesiai.

Apie savo ir įvairiais skandalais pagarsėjusio 59-erių P.Gražulio nesantuokinį kūdikį prieš tris savaites prabilusi 31 metų B.Navickaitė sakė, kad nuo to laiko jos gyvenimas pernelyg nepasikeitė – ji, kaip ir anksčiau, Palangoje prekiauja rūkytomis žuvimis, o kurį laiką kurorte sklandžiusios apkalbos jau išseko.

Anot moters, ir po to, kai oficialiai patvirtinta, kas yra vaiko tėvas, jai reikia gyventi toliau ir rūpintis dukrele.

Tačiau B.Navickaitė įsitikinusi, kad dabar prie dukters auginimo jos tėvas privalo prisidėti pakankamai.

„Vaizduodamas rūpinimąsi vaiku jis man pasiūlė 150 eurų per mėnesį. Keista, jog keturis vaikus išauginęs vyras įsivaizduoja, kad kūdikiui tiek pakaks“, – šypsojosi „Lietuvos ryto“ pakalbinta palangiškė.

– Ar po to, kai viešai papasakojote apie savo vaiko tėvą ir santykius su juo, P.Gražulis buvo susisiekęs su jumis? – B.Navickaitės paklausė „Lietuvos ryto“ žurnalistas.

– Pirmosiomis dienomis jis man SMS žinutėmis parašė, esą jis žinąs, kiek aš bendraudama su juo turėjau vyrų, taip leisdamas suprasti, kad ir mano dukrelė gali būti ne jo. Tačiau pastarąsias dvi savaites jis į mano žinutes nebeatsiliepia.

– Kaip sužinojote, kad jis davė savo mėginį DNR tyrimui?

– Birželio pabaigoje gavau jo žinutę, kad su vaiku nuvykčiau į Palangos pirminės sveikatos priežiūros centrą DNR tyrimui.

Prieš tai aš jo prašiau, kad savo mėginį duotų man matant, – mat girdėdama, ką jis kalba per žiniasklaidą, įtariau jo klastą.

Bet man atsakė ne Petras, o jo advokatas – pranešė, kad jo klientas su mano prašymu nesutinka.

Po trijų dienų aš su dukrele davėme savo mėginius. Neseniai sulaukiau rezultato. Jį žinojau jau iš anksto. Beje, kaip ir pačiam P.Gražuliui, nes kol bendravome, jam nebuvo jokio preteksto abejoti mano ištikimybe.

– Ką ketinate daryti toliau?

– Noriu, kad P.Gražulis mano dukterį oficialiai pripažintų savo vaiku ir jam skirtų tinkamą išlaikymą. Geriausia tai būtų padaryti geruoju, be teismų.

Penktadienį skambinau jo advokatui ir klausiau, ką P.Gražulis ruošiasi daryti. Advokatas pasakė, kad jam pačiam tik neseniai su klientu pavyko susiekti ir šį klausimą jie aptars, kai susitiks.

– Kaip įsivaizduojate susitarimą geruoju?

– Aš nežinau, nes į tokią situaciją patekau pirmą kartą. Jei apsieičiau be teismo, gal jo įsipareigojimas vaikui mokėti alimentus ir jo susitikimų su vaiku tvarka galėtų būti surašoma notariškai?

Akivaizdu, kad be advokato pagalbos neišsiversiu ir aš. Su keliais jau bendravau, ir jie visi man pataria skirtingai.

– Koks, jūsų nuomone, vaikui skiriamas išlaikymas būtų tinkamas?

– Tiek, kiek iš tiesų reikia jam auginti. Pavyzdžiui, už auginamą vaiką iš valstybės gaudama tik po 30 eurų aš priversta dirbti beveik nuo pat dukros gimimo.

Užsidirbu tiek, kiek prastoviu gatvėje pardavinėdama žuvis.

Mano pajamos dar priklauso ir nuo orų, nuo poilsiautojų srautų.

Tuo metu su dukra pasilieka auklė, kuri kasdien su vaiku prabūna po 12 valandų. Už dieną jai moku po 30 eurų, o per mėnesį – 900. Tiek vidutiniškai uždirbu per mėnesį. Vasarą – kiek daugiau.

Štai iš to ir pragyvename.

– O iš ko auklei mokėsite pasibaigus vasarai? Gal dukterį atiduosite į vaikų darželį?

– Tokią mažą vargu ar priims. Šiaip man mokėti už darželį neapsimokėtų, nes po sezono dirbu tik savaitgaliais, todėl darbo dienomis man auklės nereikės.

O šeštadieniais ir sekmadieniais gal ir vaiko tėtis atvažiuos prižiūrėti? (Šypsosi.)

– Ar per tą laiką, kai jūsų istorija tapo vieša, sulaukėte kokios nors P.Gražulio paramos?

– Jokios. Tarp mūsų nėra jokio bendravimo. Man padeda svetimi žmonės. Štai šalyje žinomi pramogų pasaulio žmonės padovanojo vaikiškų rūbelių. Jų siunta dar keliauja, todėl nežinau, kas ten įdėta.

– Kaip įsivaizduojate bendravimą su P.Gražuliu ateityje?

– Savo vaiką, kaip ir kiekvienas tėvas, jis galės pamatyti. Tuo metu, matyt, ir mes būsime priversti susitikti.

Tačiau po to, ką jis apie mane ir mano dukrelę yra prikalbėjęs, Petras man yra tuščia vieta. Svetimam žmogui dar gali simpatiją ar pyktį jausti. Jam nejaučiu nieko.

– Jūs su P.Gražuliu gražiai bendravote du mėnesius, kol pasijutote nėščia. Kaip po to pasikeitė jūsų bendravimas?

– Ir sužinojęs apie tai, kad laukiuosi, jis mane lankydavo. Atvažiuodavo ir rudenį, žiemą.

Dabar suprantu, kad tuomet jis važiuodavo siekdamas įkalbėti nutraukti nėštumą. Kai tai padaryti nepavyko – pradingo.

Kol su juo būdavome kartu, bendraudavome gražiai. Tik jam išvykus prasidėdavo įžeidžiančios žinutės, savotiški grasinimai.

– Kaip jūs įsivaizdavote tolesnius savo santykius su politiku? Pavyzdžiui, jei nebūtumėte nuo jo pastojusi?

– Galbūt būtume ir toliau artimai draugavę. Gyventi bendrai nei jis, nei aš neketinome. Kita vertus, taip toli į priekį ir negalvojome.

Per vasarą, kai jis faktiškai gyveno mano namuose, kūrėme planus žiemai, kad pasibaigus prekybos sezonui kartu vyksime į keliones, aš važinėsiu pas jį svečius Vilniuje.

– Iki šiol P.Gražulis apie jus viešai prikalbėjo nemažai. Kaip manote dabar – ar pernai vasarą būdamas galantiškas, rūpestingas, mylintis jis tiesiog apsimetinėjo?

– Petras man atsiskleidė kaip daugiaveidis žmogus, tačiau, mano manymu, visais atvejais jis yra tikras.

Jis iš tiesų yra galantiškas ir malonus, tačiau kartu gali būti ir šiurkštus, agresyvus, savo žodžių negirdintis karštakošis.

Kai būdavome kartu – viskas būdavo gerai. O kai išvažiuodavo – jį lyg kas pakeisdavo. Jis pats yra man sakęs: „Aš turiu taip elgtis, kad tu manęs nekęstum.“

– Kaip manote, ar ilgai jūs dar būsite dalies visuomenės dėmesio centre?

– Dabar manau, kad tai užtruks. Gal net iki kitų Seimo rinkimų.

Apmaudu, kai tavo gyvenimo istorija politikai viešai naudojasi tik dėl savo tikslų.

Jei P.Gražulio vietoje būtų koks nors neviešas asmuo, mano gyvenimas nei Seime, nei „Tvarkos ir teisingumo“ partijoje nieko nebūtų sudominęs.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder