Giedrius Savickas žodžio "Mėmelis" nesieja su mėme

Giedrius Savickas žodžio "Mėmelis" nesieja su mėme

Ruošiantis laidos "Supermiestas" filmavimams, Klaipėdos dalyvių komandą remiantis uostamiesčio aludaris "Švyturys" laidos dalyviams metė "Tikro klaipėdiečio" iššūkį.

Apie žodžio "Mėmelis" reikšmę paklaustas Klaipėdos miesto kapitonas aktorius Giedrius Savickas net nesuabejojo Klaipėdos miesto kilme.

"Žodis Mėmelis kilęs ne nuo žodžio mėmė. Čia vokiečiai buvo taip pavadinę, nes kažkada buvo Memelburgas. Mėmelis - tai yra kažkokia teritorija, arba tiksliau - karalystė. Man tai yra karalystė", - šypsodamasis sakė aktorius.

Būdamas tikras klaipėdietis, G. Savickas, kalbėdamas apie Jūros šventę, prisiminė, kad pernai ši šventė minėjo jubiliejų - 80 metų. Grupės "Pikaso" dainininkas Haroldas Šklėrius į šį klausimą atsakymo nežinojo, tačiau linksmai spėliojo, kad Jūros šventė gali švęsti septyniasdešimtuosius, o gal ir 120-uosius metus.

Išgirdęs "Tikro klaipėdiečio" klausimą apie delfinus Lietuvos jūrų muziejuje "Pikaso" grupės narys jautėsi daug tvirčiau - jis taikliai įvardijo, kad šiuo metu muziejuje delfinų yra 9. Dainininkas tikino vyriausiąjį delfiną - Argą - pažįstantis ir pats.

Paklaustas apie "Švyturio" daryklos istoriją, G. Savickas neabejojo, kad alus nuo seno buvo mėgstamas klaipėdiečių gėrimas, o paprašytas pasakyti, iš ko gaminamas alus, jis išvardijo: "Apyniai, mielės, vanduo bei klaipėdietiška dvasia ir širdis". Jis pamiršo tik vieną ingredientą - salyklą.

Kalbėdamas apie talentingiausius klaipėdiečius, Klaipėdos komandos kapitonas nedvejodamas įvardijo krepšininką Arvydą Macijauską. Tačiau paklaustas, kodėl pamiršo paminėti save, G. Savickas atsakė, kad talentų turi, bet nėra talentingiausias. Ir dar juokaudamas pridūrė, kad didžiausias jo talentas yra gražiai rengtis ir būti gražiam.

Klaipėdos talentus remia "Švyturio" įsteigtas "Švyturio Klaipėdos kilmės fondas". Šio fondo paskirtis - remti perspektyvius uostamiesčio sportininkus, kultūros atstovus ar kitas miestą garsinančias iniciatyvas. Pernai pirmą kartą fondo stipendija buvo paskirta Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos ir Klaipėdos universiteto Menų fakulteto absolventei - pianistei, įvairių konkursų laureatei Adelei Daunoravičiūtei. Adelė yra tapusi tarptautinio konkurso "American Protege" laureate, su koncertine programa ji lankėsi Italijoje, Suomijoje, Australijoje ir garsino Klaipėdos miesto vardą ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.

Šiais metais stipendijos paraiškų konkursas dar nepaskelbtas, tačiau Klaipėdos aludariai žada, kad ir šiemet bus išrinktas talentingas ir perspektyvus uostamiesčio atstovas, gausiantis "Švyturio" Klaipėdos ateities stipendiją".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder