Evelina Anusauskaitė-Young: Gyvenimas kitam pasaulio gale neištrina prigimties

Evelina Anusauskaitė-Young: Gyvenimas kitam pasaulio gale neištrina prigimties

Ištekėjusi ir Los Andžele su mylimu vyru televizijos, kino,reklamų garso režisieriumi Adamu Young (34) įsikūrusi dainų kūrėja bei atlikėja Evelina Anusauskaitė (26) pastaruosius trejus metus Lietuvoje pasirodydavo labai retai. Evelina teigia, kad ši pertrauka jai buvo būtina, kad galėtų atsiriboti nuo visko, ką iki tol veikė, apmąstyti ir atrasti, ką savo muzika nori pasakyti pasauliui. Pagaliau tam laikui atėjus, metų pradžioje, mergina su didžiausiu džiaugsmu trumpam sugrįžo į gimtinę pasidalyti su savo gerbėjais daina „Can’t Wake up“ ir jai sukurtu muzikiniu klipu. Tai jai labai svarbu: „Kad ir kur bebūčiau, aš visada esu lietuvė.“

- Sakei, jog šiuo metu intensyviai dirbi įrašų studijoje. Papasakok plačiau, kokie darbai tavo darbotvarkėje.

- Dirbu ties naujų dainų įrašais bei jų kūrimu ir neilgai trukus pasirodysiančio muzikinio klipo montažo darbais.

- Nors gyveni ir dirbi JAV, stengiesi neprarasti ryšio ir su Lietuva, čia esančiais gerbėjais, jiems pristatai visas savo muzikines naujienas. Kodėl tai tau svarbu?

- Todėl, kad Lietuva visada bus dalis manęs, kaip ir aš jos. Man ji yra brangi artimu savitumu, gamta, žmonėmis, kitais menininkais, su kuriais esu daug savo gražiausių dienų praleidus. Tas ryšys tarp Lietuvos klausytojų ir manęs visada bus ypatingas, nes mes esame viena tauta. Gyvenimas kitame pasaulio gale neištrina prigimties.

- Ko labiausiai pasiilgsti ? Ar netrūksta lietuviškos virtuvės, vietų, klimato, metų laikų kaitos, šeimos tradicijų, gal net švenčių?

- Trūksta. Labiausiai pasiilgstu šeimos, draugų, gamtos, Vilniaus senamiesčio, Vingio parko, Nidos ir didelių šeimyninių švenčių. Su Adamu gyvename dviese, tad beveik nustojome švęsti šventes. Kadangi abu užaugome didelėse šeimose, švęsti dviese nėra tas pats - juk neprigaminsi pilno stalo valgių ar nepabendrausi kažkaip kitaip nei kiekvieną įprastą dieną. Pamenu, per Padėkos dieną šiais metais kepiau kalakutą. Jis buvo toks didelis, kad ir mes, ir mūsų šuo valgė jį dar visą savaitę. Vis tiek viso neįveikėme (juokiasi).

- Savo vyrui Adamui papasakoji apie lietuviškas tradicijas? O gal jis jau ir kalbos šiek tiek pramoko? Parduotuvėje galėtų vienas apsipirkti?

- Adamas apsipirkt galėjo jau per pirmą vizitą Lietuvoje. Vykdamas čia neturėjo įsivaizdavimo, kokia yra Lietuva, todėl išmoko svarbiausius žodžius, tokius kaip ,,pasas“, „ligoninė“, „viešbutis“, „vanduo” ir panašius. Aš visą laiką juokiausi, kad tai buvo pirmieji jo lietuviški žodžiai. Dabar jis supranta septyniasdešimt procentų to, ką kalbu lietuviškai, bei tikrai moka atsakyti daugelį dalykų. Mes maišom abi kalbas tarpusavy kalbėdami, nes, tarkim, anglų kalboje nėra tokių gražių mažybinių žodžio formų kaip lietuvių kalboje, tad mėgstam jas įterpti.

- Iš Lietuvos išvykai būdama viena ryškiausių ir populiariausių scenos divų, o ten viską reikėjo pradėti iš naujo. Buvo sunku?

- Ačiū už gražius žodžius, bet man ne itin patinka žodis „diva“ - Los Andžele taip vadinamos įžymybės, kurios neigiamai išsišoksta. Dalyvaudama ,,Avon Voices” konkurse, tikrai nemaniau, kad mano gyvenimas taip pasikeis. Nors ir jaučiau, kad jau metas rimtiems pokyčiams, nesitikėjau, kad tai įvyks būtent jo metu. Dažnai svajodavau išvykti pasimokyti į JAV, bet tą mintį vis atidėdavau, nesiėmiau konkrečių veiksmų. Ir po mokslų, jei būčiau norėjusi ilgiau pabūti, patyrinėti šalį ir galimybes, nebūčiau galėjusi to padaryti dėl sudėtingos migracinės sistemos. Matyt, likimas vedė iki to momento, kai viskas savaime susidėliojo.

- Amerikoje gyveni ne tiek ir mažai – beveik ketverius metus. Manai, pasikeitei per tą laiką? Kas tave labiausiai subrandino kaip žmogų ir kaip atlikėją?

- Tikrai jaučiu, kad labai pasikeičiau. Tik nemanau, kad įtaką padarė vien tai, jog gyvenu svetur. Tiesiog 25-ieji metai yra ta amžiaus riba, vienas iš kelių didžiųjų žmogaus gyvenimo pereinamųjų etapų, tad keistis - normalu. Taip pat ištekėjau. Gyvenimas šeimoje labai keičia. Aš jaučiu, kad tie pokyčiai tik į gera (šypsosi). Esu išties kategoriška daugeliu atžvilgių. Kadangi pasisekė surasti nuostabų vyrą, kuris negesina mano ryžto tobulėti, pasikeitė kai kurios mano savybės – anksčiau tam neturėjau motyvacijos, nors ir žinojau, kad reikėtų ,,pašlifuoti” kai kuriuos kampus. Šalia Adamo jaučiu visišką laisvę būti savimi, tad išmokau partnerystės. Pajutau norą atsakyti jam tuo pačiu. Taip pat įsiklausyti ir į viską žvelgti ramiau.

- Nors ir Lietuvoje, ir Amerikoje sieki dainininkės karjeros, ar iš tiesų viskas labai skiriasi? JAV visai kitokios pramogų pasaulio taisyklės?

- Pramogų pasaulis absoliučiai skiriasi. Čia atvykusi nieko nepažinojau. Reikėjo muzikanto įrašams, įrašų studijos prodiuserio, fotografo, vokalo dėstytojo, makiažo specialistų ir pan. Teko kreiptis į nepažįstamus žmones, o tai nėra paprasta. Vienas iš svarbiausių dalykų sėkmingai atlikėjo karjerai yra tinkama komanda. Tai turi būti tos srities profesionalai, kuriais gali pasitikėti. Kitas dalykas, kurio turėjau mokytis, - tai įvairūs kultūriniai aspektai: asmenybės, istorija, filmai, laidos, muzikantai, knygos, mintys tarp eilučių, maistas, apranga ir kita. Kol su visu tuo nesusipažinsi, vargu ar čia ką nors nuveiksi muzikos srityje, nes visiems atrodysi ryškus kitatautis iš Rytų Europos. Ir gal tai ir nėra blogai, tiesiog toks produktas muzikoje čia nelabai aktualus. Tarkim, Europoje „Eurovizijos“ sezonas tarsi epidemija įtraukia visus, o čia retas apie ją žino. Taip ir JAV buvo dalykų, kurių net nežinojau esant, ir tai nebuvo mano pranašumas. Jei jau neri į naują rinką, turi su ja nuodugniai susipažinti.

- Kaip manai, kiek procentų dainininko sėkmės formulės sudaro talentas, kiek darbas, o kiek visa kita?

- Yra tiek skirtingų sėkmės pavyzdžių, kad akivaizdu, jog nėra vienos formulės. Vis dėlto manau, kad darbas užima didesnę dalį procentų nei talentas. Pilni ,,X faktoriai” be galo talentingų dainininkų, kurie nieko nepasiekia. Be darbo, manau, yra dar kelios savybės, be kurių neįmanoma: tai noras tobulėti ir nepalaužiama asmenybė, atspari nesėkmei, kritikai, klaidoms, kurių neįmanoma išvengti šiame kelyje. Yra toks posakis, kurį visada kartoja mano vyras: ,,Svarbu ne tai, kiek kartų suklupsi, o kiek kartų vėl atsistosi.” Jei esi iš tų, kurie sėdi internete ir skaito komentarus apie save, bus labai sunku žengti net ir vieną žingsnį. Menininkas turi suprasti, kad kuria ne tiems, kurie jo nekenčia, o tiems, kurie jo kūryboje randa kažką artima. Internete pilna žmonių, tiesiog ieškančių priežasčių pykčiui išlieti, ir tai neturi nieko bendra su atlikėju.

- Tavo vyras – garso režisierius, jo darbas veikiausiai ir tau suteikė galimybę pamatyti gyvenimą už kadro, kuris ne visiems prieinamas. Kokių patirčių įgijai pravėrusi vyro darbo užkulisius?

- Dažniausiai esu ta, kuri stovi prieš kamerą. Ir nors visada stengiuosi labai gerbti techninės komandos žmones, kurie dirba, kad tas vaizdas susikurtų, net iš arti neįsivaizdavau, su kokia pagarba ir atsakomybe bei meniškumu jie atlieka savo darbą. Kitas įdomus dalykas, kad lydėdama Adamą turėjau galimybę aplankyti žymiausias vietas, teatrus, arenas iš vidaus ir stebėti bendravimą tokių žmonių kaip Keti Peri (Katy Perry), Oven Vilson (Owen Wilson), Vins Vaug (Vince Vaughn), Kara Delevin (Cara Delevingne), Dženifer Lopes (Jenifer Lopez) ir kiti.

- Veikiausiai ne vienas gerbėjas pasakytų, kad norėtų su tavimi susipažinti, nusifotografuoti. Ar yra tokių žvaigždžių Holivude, su kuriomis susipažinti norėtum tu?

- Aš norėčiau susipažinti su Adele, Edu Širanu (Ed Sheeran), Bijonse (Beyonce) ir Brunu Marsu (Bruno Mars) bei vienu žymiausių muzikos prodiuserių Maksu Martinu (Max Martin).

- Šiemet sukako treji metai, kai tapai Adamo žmona. Kažkodėl šis skaičius kalbant apie santykius siejasi su tam tikra magija – vieniems tai krizės metas, kitiems laikotarpis, per kurį pavyko pažinti sutuoktinį. Kaip yra jūsų atveju?

- Mes tikrai perėjom visas stadijas, būdingas kitoms jaunoms šeimoms. Vienas dėl kito abu labai pasikeitėme. Tiesa, mūsų šeimoje noras keistis visada kyla iš vidaus, o ne todėl, kad kitas prašo. Mes tiesiog visiškai pasitikime vienas kitu ir labai daug bendraujame. Jei yra kažkokių dalykų, dėl kurių nesutariame, kalbamės, kol atrandame išeitį. Labai daug prideda ir tai, kad mažiau konfliktiško žmogaus nei Adamas sutikti neįmanoma, todėl susipykti išties labai sunku.

- Ir tu, ir Adamas sukatės pramogų pasaulyje. Šou verslas diktuoja jūsų gyvenimo tempą, tvarkaraštį?

- Vienareikšmiškai. Pas mus nėra ,,savaitgalių”, ,,kalendorinių švenčių”. Kartais tenka dirbti ir per Kalėdas, ir per gimtadienius. Kadangi abu esam iš vieno pasaulio, mums tai nesudaro problemų. Pasitariame, kaip elgtis, ir viskas būna gerai. Be to, mums patinka tai, ką darom, todėl ne visai žiūrime į tai kaip į darbą, ypač jei yra projektų, su kuriais dirbame kartu, pavyzdžiui, mano muzikinė veikla. Adamas režisavo abu mano vaizdo klipus (antrasis pasirodys jau netrukus), kūrė idėjas, atliko montavimo darbus, keliavo į įrašų studijas ir t.t.

- Šou versle daug pagundų... Lengvas pavydas kartais nesuvirpina ramių šeimos santykių?

- Aš tikiu, kad jei santykiuose atsiranda pavydas, tai dažniausiai neteisingo partnerio elgesio pasekmė. Jei vyras flirtuoja su visomis moterimis ar būna neištikimas taip akivaizdžiai duodamas pretekstą, tuomet aš nekaltinčiau moters dėl pavyduliavimo. Bet jei partneris yra šimtu procentų atsidavęs, iš kur tada tas pavydas? Jei jautiesi šalia žmogaus saugi, graži, mylima, vertinama, iš kur tam pavydui atsirasti? Pavydas kyla tik iš nepasitikėjimo. Adamas - be galo lojalus, tikrai jaučiu ir matau jo veiksmuose tiek meilės, kad man net minčių apie pavydą nekyla. Nė mažiausio virpuliuko. Mes abu dirbam pramogų pasaulyje, tad esame pripratę, kad mus supa gražūs, charizmatiški žmonės. Kai praleidi daug laiko tokioje aplinkoje, įgauni imunitetą (šypsosi).

- Su Adamu jau įsikūrėte bendruose namuose. Sunku įsivaizduoti tave besisukiojančią virtuvėje ar galvojančią apie kitus buities rūpesčius? Dažnai vyro lauki su vakariene?

- Mes turim beveik nelaužomą taisyklę visada vakarieniauti kartu. Tik visada stengiamės padaryti visus darbus, kad po vakarienės nereikėtų prie jų grįžti. Kartais aš jo laukiu iki vėlumos, kartais jis manęs, bet visada vakarieniaujam kartu. Mėgstu prižiūrėti namus, nes tai yra mūsų erdvė ir čia labiausiai esu savimi, todėl noriu gerai jaustis. Gaminu dažniausiai taip pat aš, bet Adamas irgi moka kuo puikiausiai paruošti įvairių patiekalų ir mielai juos gamina.

- Kaimynai nesiskundžia? Juk veikiausiai per dienas repetuoji...

- Aš tikiu, kad ,,užknisu” juos juodai, bet jie visada šypsosi ir sako, kad gražiai dainuoju.

- Kasdien vaikštai Holivudo gatvėmis ir vietomis, kurias kiti tik svajoja aplankyti bent per atostogas. Žymųjį HOLLYWOOD ženklą dažnai pravažiuoji?

- Kai pagalvoju, kad žymųjį ženklą matau nuo savo namo stogo, net keista pasidaro apie tai susimąsčius. Juk buvau viena iš tų ,,svajoklių”, norėjusių bent kartą į jį gyvai pažvelgti, o dabar kas dieną pravažiuoju tarsi pro Gedimino pilį. Bet man jis nenustoja kelti žavesio. Tiesą sakant, man tai tarsi priminimas sunkiais momentais nesustoti, juk kada nors net mintis gyventi čia atrodė beprotiška.

- Ar lieka laiko laisvalaikio hobiams? Kas geriausiai įkrauna tavo baterijas?

- Geriausiai man įkrauna baterijas žinojimas, kad visi reikalingi darbai atlikti. Negaliu ramiai miegoti, jeigu kas nors nepadaryta. O šiaip mėgstu sportuoti, eiti kopinėti, pabūti prie vandenyno. Taip pat čia gyvendama pradėjau lankyti šokių pamokas, tai man labai patinka.

- Be ko neįsivaizduoji savo dienos?

- Be rytinės kavos.

- Kartais atrodo, kad tavo gyvenimo kreivė tik kyla į viršų. Ar buvo kreivės svyravimų, pilkų etapų?

- Tikrai buvo pilkų etapų, bet aš nesu iš tų, kurie lengvai pasiduoda. Tiesiog nemoku pasiduoti. Be to, Adamas ir mano mama man suteikia stiprybės ir padeda išgyventi sunkumus.

- Kas suteikia tau gyvenimo pilnatvę?

- Meilė, šeima ir muzika.

DOSJĖ:

Gimė 1989 11 01 Vilniuje

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijavo džiazo vokalą

Evelina yra 16 tarptautinių, nacionalinių konkursų nugalėtoja ir laimėtoja, ryškiausi jos pasiekimai:

2003 m. laimėjo „Grand Prix“ dainavimo konkurse „Dzintara Zvaigzne“ Jūrmaloje

2005 m. laimėjo „Grand Prix“ dainavimo konkurse „Nilo dainos“ Egipte

2005 m. specialus asociacijos „Fidof“ diplomas dainavimo konkurse „Slavianskij Bazaar“

2010-2011 m. konkurse „Avon Voices“, kuriame dalyvavo talentai iš 62 pasaulio šalių, tapo nugalėtoja

Ryškiausi vaidmenys miuzikluose:

„Paryžiaus katedra“ - Esmeralda

„Baltaragio malūnas“ - Jurga

„Muzikos garsai“ - Lyza

TV projektai:

2008 m. su aktoriumi Leonardu Pobedonoscevu dalyvavo televizijos projekte „Žvaigždžių duetai“, užėmė 3-iąją vietą

2010 m. su Šiaulių choru dalyvavo projekte „Chorų karai“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder