Dukters liga išmokė vertinti kiekvieną akimirką

Dukters liga išmokė vertinti kiekvieną akimirką

"Metų klaipėdiečio" rinkimai įžengė į paskutinį etapą, kai klaipėdiečiai gali balsuoti už kiekvienos kategorijos finalininkus. Tarp nominuotųjų už metų nuopelnus - klaipėdiečiai Ina ir Darius Juotkai, vaikų, sergančių cukriniu diabetu, klubo "Smalsučiai" vadovai, sulaukę didelio palaikymo.

Ina ir Darius Juotkai pirmame balsavimo etape surinko net 2 553 balsus.

Pasak I. Juotkienės, maloniai nustebino susivienijusios itin aktyviai balsuojančios ir kitus balsuoti raginančios "cukrinukus" auginančios mamos.

Rūpinasi ne tik lietuviais

Klubas "Smalsučiai", vadovaujamas I. ir D. Juotkų, šiais metais įgyvendino ne vieną 1 tipo diabetu sergantiems žmonėms svarbų projektą.

Be įvairių paramos akcijų, šią vasarą Šventojoje aktyvūs klaipėdiečiai suorganizavo vasaros stovyklą 1 tipo diabetu sergantiems vaikams, dukart surengė pilietinę akciją "Vienybės mėlyna gija", taip išreikšdami palaikymą sergantiesiems cukriniu diabetu. Taip pat šiemet "Smalsučiai" pradėjo teikti pagalbą 1 tipo diabetu sergantiesiems vaikams Ukrainoje: siunčia diabetui kontroliuoti reikalingų priemonių, taip pat kartu su organizacija "Blue / Yellow for Ukraine" renka paramą karo zonoje gyvenantiems vaikams drabužiais, įvairiais daiktais.

Be to, šie klaipėdiečiai aktyviai dirba kartu su gydytojais endokrinologais siekdami keisti sergantiems diabetu nepalankius teisės aktus. Jau pasiekta, kad būtų kompensuojamos visų rūšių insulino pompos sergantiesiems iki 24 metų amžiaus ir nuolatinės stebėsenos jutikliai. Kitas žingsnis - siekti, kad būtų kompensuojamos reikalingos priemonės ir vyresniems nei 24 metų diabetu sergantiems asmenims, o naujai susirgę vaikai pirmus ligos mėnesius turėtų asistentą, padėsiantį jiems išmokti gyventi su liga.

Laimi visa bendruomenė

Pašnekovė neslėpė, kad dukrai susirgus 1 tipo diabetu šeima neteko daug dalykų, bet daug ir gavo - vertingų pažinčių su išskirtiniais žmonėmis, kitokį žvilgsnį į kasdienybę.

"Dėl dukters ligos sutikome daug nepaprastų žmonių, supratome, kad gyvenimas yra dovana, kurią kiekvieną akimirką reikia vertinti. Supratome, kad stebuklai slypi paprastuose dalykuose, net smulkmenose, tai vyksta kiekvieną dieną, tik dažnai to nepastebime. Po diagnozės mūsų gyvenimas pasikeitė. Kad ir kaip tai drasko širdį, bet mūsų šeimai kiekviena diena yra vertingesnė, prasmingesnė nei buvo iki diagnozės", - sakė I. Juotkienė.

Netrukus sukaks dveji metai, kai I. ir D. Juotkai yra visiškai atsidavę klubo veiklai.

"Diabetas mus supa nuolat, dukters ligą taip pat reikia nepertraukiamai kontroliuoti. Taigi laisvalaikio, galima sakyti, ne taip jau ir daug lieka. Juokaujame, kad mūsų pomėgis - diabetas, su kuriuo susijusios veiklos taip pat gali teikti džiaugsmą - tai ir pokalbiai su įdomiais žmonėmis, ir renginių, įvairių veiklų, stovyklų organizavimas", - sakė I. Juotkienė.

Aktyviai ir nuosekliai dirbanti klaipėdiečių pora už savo pastangas sulaukė itin didelio palaikymo "Metų klaipėdiečio" rinkimuose.

"Diabeto bendruomenė yra labai aktyvi, mus pažįsta ir palaiko. Juokaujame, kad esame plačiai žinomi mažoje sergančiųjų diabetu bendruomenėje. Žinome, kad sergantieji ir jų artimieji aktyviai balsuoja. Labai malonu, kad jie sako ne "jūs pirmaujate", o "mes pirmaujame". Tas entuziazmas labai džiugina. Viena mama vis ragina kitas, kurios dėl vaikų keliasi naktį matuoti cukraus kiekį kraujyje, balsuoti. Balsuoja ir mūsų draugai iš Ukrainos, kurie nori taip mums išreikšti padėką", - paklausta apie jaučiamą didžiulį palaikymą pasakojo I. Juotkienė.

Vis dėlto ji akcentavo, kad su vyru ragina žmones balsuoti ne už asmenybes, o už veiklą, nukreiptą į 1 tipo cukriniu diabetu sergančius asmenis, ypač vaikus.

"Jei ne jie, mes nebūtume atsidūrę ten, kur esame šiandien. Nors sergančiuosius ir vadiname "cukrinukais", jų kasdienybė toli gražu nesaldi. Nedaug nesergančių žmonių žino, koks tai sunkus nenuilstamas darbas be poilsio dienų, be atostogų. Mus ypač įkvepia sergantys vaikai, jų stiprybė, nepalaužiamas charakteris. Juk iš jų, galima sakyti, atimama vaikystė, reikia labai greit suaugti norint gerai kontroliuoti ligą.

Laimėtojais jaučiamės jau dabar, būdami "Metų klaipėdiečio" kandidatai, kai mus taip palaiko ne tik sergantieji, bet ir su liga nesusiję asmenys. O jei nutiktų taip, kad būtent mums atitektų nominacija, tai tik patvirtintų, kad žengiame teisingu keliu. Karmos taškų neskaičiuojame, tiesiog darome tai, ką liepia širdis, daliname žmonėms gėrį ir pastebime, kad aplinkiniai taip pat užsikrečia gerumo virusu. Džiaugiamės turėdami galimybę padėti sergantiesiems", - kalbėjo I. Juotkienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder