Britai įtakingiausia pastarųjų 200 metų moterimi pavadino Margaret Tečer

Britai įtakingiausia pastarųjų 200 metų moterimi pavadino Margaret Tečer

Didžiojoje Britanijoje atliktos apklausos metu paaiškėjo, kad buvusi šalies premjerė Margaret Tečer (Margaret Thatcher) vadinama įtakingiausia moterimi per pastaruosius 200 metų. Taip pat tyrimo metu paaiškėjo, kad politinę įtaką vyrai vertina labiau nei moterys. Apie tai praneša "Reuters".

Pirmoji ir vienintelė Britanijos vyriausybei vadovavusi moteris, su savo konservatorių partija tris kartus iš eilės pasiekusi pergalę ir valdžiusi 1979-1990 metais, taip pat laikoma ir ilgiausią laiką premjero poste išbuvusia per pastaruosius 150 metų. Politikė mirė 2013-ųjų balandį.

Tyrimo metu surinkusi 28 proc. balsų, M. Tečer aplenkė mokslininkę Mariją Kiuri (Marie Curie) su 24 proc. balsų. Trečioje vietoje atsidūrė karalienė Elžbieta II (18 proc.), dar 17 proc. gavo princesė Diana, 16 proc. - už moterų teises kovojusi Emelin Pakherst (Emmeline Pankhurst). Į dešimtuką taip pat pateko motina Teresė, britų slaugė Florencija Naitingeil (Florence Nightingale), karalienė Viktorija, JAV civilinių teisių aktyvistė Roza Parks (Rosa Parks) bei JAV televizijos laidų vedėja Opra Vinfri (Oprah Winfrey).

Tyrimo rezultatai taip pat parodė, kad karališkosios šeimos atstovės laikomos įtakingesnėmis nei novatorės, mokslininkės ar politikės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder