„Auksinio proto“ vasaros lygos nugalėtojas – klaipėdietis studentas

„Auksinio proto“ vasaros lygos nugalėtojas – klaipėdietis studentas

Vėlų penktadienio vakarą paaiškėjo LRT televizijos „Auksinio proto“ vasaros lygos nugalėtojas. Juo tapo 22 metų klaipėdietis Lukas Gylys, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentas.

Vaikinas ne tik pelnė dvylika savaičių su juo besirungusių žaidėjų pagarbą ir žiūrovų simpatijas, bet ir laimėjo 2 tūkst. eurų piniginį prizą.

Antrąja vieta ir 1 tūkst. eurų prizu apdovanotas ekonomikos mokslų daktaras Pijus Krūminas iš Vilniaus. Trečiąją vietą ir 500 eurų piniginį prizą pelnė valstybės tarnautojas iš Kauno Darius Sinkevičius.

Kiti trys vasaros superfinalo dalyviai – vertėjas Mantas Tamulevičius, biologijos doktorantė Kotryna Čekuolytė ir Vilniaus universitete sinologiją studijuojantis Uosis Galkevičius – buvo apdovanoti įspūdingu skrydžiu oro balionu, kurį pilotavo Europos čempionas, oreivis Laurynas Komža.

„Auksinio proto“ vasaros lygos nugalėtojas Lukas Gylys šiemet baigė politikos mokslų bakalauro studijas ir netrukus pradės Rytų Europos ir Rusijos magistrantūros programos studijas. Jis taip pat dirba Europos informacijos centre, kur konsultuoja žmones įvairiais su ES susijusiais klausimais. Be politikos mokslų ir darbo Lukas randa laiko ir įvairiems pomėgiams, tarp kurių yra ir „Eurovizija“. Lukas yra aistringas šio dainų konkurso gerbėjas ir juo domisi daug metų.

„Eurovizija“ domiuosi nuo pat vaikystės – kai tik pradėjau eiti į pradinę mokyklą, ėmiau į galvą dėti informaciją apie ją. Studijuodamas supratau, kad tikrai nesu vienintelis toks, todėl su draugais įkūrėme „Eurovizijos“ tinklaraštį. Kasmet stengiamės projektą plėtoti – pradėję nuo tinklaraščio, vėliau ėmėme rengti protų mūšį konkurso tema, o šiemet sukūrėme ir „Dūzė Pua“ eurovizinę tinklalaidę“, – pasakoja L. Gylys.

Sėkmę „Auksiniame prote“ Lukas bandė net keturis sezonus, o žaidimą pamėgo vos jam pasirodžius TV ekranuose. Akylesni televizijos žiūrovai neabejotinai įsiminė emocijų neslepiantį ambicingą žaidėją.

„Esu maksimalistas ir žinau, kad tai matosi ekrane, bet labai tikiuosi, kad žiūrovams patinka atkaklumas ir konkurencingumas. Suprantu ir gerbiu olimpinį principą „svarbiausia dalyvauti“, bet man juo vadovautis nepavyksta – visada norisi ir kažko pasiekti“, – šypsosi vasariškojo „Auksinio proto“ nugalėtojas. Laimėtą piniginį prizą Lukas norėtų panaudoti vienai savo svajonei įgyvendinti – kelionei į JAV, tačiau atsižvelgiant į dabartines aplinkybes, šiuos planus teks atidėti ateičiai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder