"Aklosios šokis" sužavėjo prancūzus

"Aklosios šokis" sužavėjo prancūzus

Pavasarį Klaipėdos šokių mokyklos "Coda" auklėtinė Amelija Butenytė sužibėjo Prancūzijoje, Kanų mieste, vykusiame tarptautiniame konkurse "Cannes - Croisette". Atlikusi "Aklosios šokį" dešimtmetė palangiškė pelnė antrąją vietą klasikinio šokio kategorijoje ir laimėjo specialųjį prizą.

Kadangi Kanai garsėja įspūdingu kino festivaliu, vienas iš konkurso pasiūlymų buvo sukurti šokio kompoziciją kino tematika ir taip pretenduoti į specialų apdovanojimą.

"Mus šis punktas suintrigavo, tad nusprendėme pabandyti. Iš viso važiavo penkios mūsų šokių mokyklos auklėtinės, trys iš jų paruošė šokius filmo tematika: "Velniūkštis", "Mirštanti gulbė" ir "Aklosios šokis", - pasakojo šokių mokyklos vadovė Inga Briazkalovaitė.

Pastarasis šokis buvo sukurtas pagal Čarlio Čaplino filmą "Didmiesčio žiburiai" ("City Lights"), kuriame pagrindinis herojus Trempas įsimyli aklą gėlių pardavėją.

"Amelija scenoje įkūnijo šokančią aklą mylimąją. Šiek tiek baiminomės, ar komisija supras, jog mergaitė drebančiomis rankomis šoka, norėdama parodyti, jog nieko nematydama ji bijo atsitrenkti į daiktus, o ne dėl to, kad tiesiog labai jaudinasi", - mintimis dalinosi I. Briazkalovaitė.

Iš viso konkurse dalyvavo iki 200 dalyvių, didžioji jų dalis buvo prancūzai. Visi dalyviai pirmame konkurso etape turėjo parodyti vienodą kompoziciją, o tik atrinkti finalininkai pademonstravo specialius namuose sukurtus pasirodymus.

Anot šokių mokyklos vadovės, antrąją vietą pelniusi jos auklėtinė buvo tiesiog apimta euforijos. "Konkurse dalyvavo labai stiprūs vaikai. Mums ir patiems buvo įdomu stebėti tokius rimtus pasirodymus, pasisemti patirties", - neslėpė pašnekovė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder