Agnė Jagelavičiūtė: feisbuke gailėti mušamų vaikų neužtenka

Agnė Jagelavičiūtė: feisbuke gailėti mušamų vaikų neužtenka

32,7 tūkstančio – tiek žmonių pasirašė peticiją „Užtikrinkime saugią vaikystę kiekvienam vaikui“. Didžiulio visuomenės dėmesio peticija „Užtikrinkime saugią vaikystę kiekvienam vaikui“ sulaukė ir dėl aktyvaus žinomų žmonių palaikymo. Daugybė aktorių, dainininkų ir kitų pramogų pasaulio žvaigždžių socialiniame tinkle „Facebook“ ant savo sienų paskelbė jautrius filmukus, kuriuose kvietė išreikšti savo nuomonę apie smurtą prieš vaikus pasirašant peticiją.

Prie kvietimo prisidėjo aktoriai Vytautas Rumšas jaunesnysis, Vaida Lisikaitė, Gytis Ivanauskas, Mantas Vaitiekūnas, Leonardas Pabedonoscevas, Eimutis Kvoščiauskas, dainininkai Andrius Mamontovas, Merūnas Vitulskis, Natalija Bunkė,atlikėjos Oksana Pikul-Jasaitienė, Ingrida Martinkėnaitė, Kristina Ivanova, Monika Linkytė, stilistė Agnė Jagelavičiūtė, TV gelbėtoja Laisva Gutauskienė, vedybų planuotojos Laura Vagonė ir Kristina Kaikarienė, laidos „Gyvenimas“ kūrėjas Edvardas Žičkus, radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius, krepšininkas Jonas Valančiūnas bei daugelis kitų.

Ne visoms garsenybėms buvo paprasta prisidėti prie šio raginimo. Štai atlikėja Erica Jennings, su šeima atostogaujanti Kolumbijoje ir čia švenčianti 10-ąsias vestuvių metines, kelias dienas ieškojo interneto, kad galėtų tai padaryti. Su panašiu sunkumu susidūrė ir dainininkė Liepa Norkevičienė. Šiuo metu ji slidinėja kalnuose, tad teko apvažiuoti net keletą miestelių, kol rado greitą internetą. 

Radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius įrašo nufilmuoti skubėjo dirbdami radijuje, per muzikinę pertraukėlę. Dainininkas Merūnas nusifilmavo kone naktį, pavargęs po repeticijos, o TV „gelbėtoja“ Laisva Gutauskienė laiko rado tarp laidos filmavimų, atbėgusi pasišildyti į automobilį. Atlikėja Monika Linkytė pati pasisiūlė pagelbėti ir išplatinti savo raginimą.

Stilistė Agnė Jagelavičiūtė pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame ji – nepasidažiusi. Žinoma moteris prisipažino, kad ilgai atsikalbinėjo įrašyti raginimą, nes neturi laiko pasidažyti ir pasiruošti. Vis dėlto ji nusprendė, kad tai smulkmena palyginti su peticijos tikslu – apginti skriaudžiamus vaikus.

„Jei jūs kada nors rašėte komentarą feisbuke apie tai, kad negalima mušti vaikų, jei jūs baisėjotės įvykiu, kuris įvyko prieš porą savaičių, žinokite – jūsų komentaras nieko nereiškia. O jūsų parašas po peticija tikrai gali reikšti. Pasirašykite peticiją“, – ragino stilistė.

Garsius žmonės dalintis vaizdo įrašais su prašymu pasirašyti peticiją kvietusios aktorės Elžbieta Latėnaitė, Monika Vaičiulytė ir renginių režisierė Erika Purauskytė kviečia ne tik pasirašyti peticiją, bet ir kartu su šeimomis prisijungti prie eitynių už saugią vaikystę.

Peticija bus įteikta Seimui, prezidentei ir Vyriausybei.

Garsenybių raginimų filmukai pasiekiami feisbuke:

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder