"Klaipėdos švyturio ateities stipendija": ieškomi Klaipėdos talentai

"Klaipėdos švyturio ateities stipendija": ieškomi Klaipėdos talentai

Jau šeštąjį kartą bendrovė "Švyturys-Utenos alus" kviečia siūlyti aktyvius ir talentingus Klaipėdos krašto gyventojus "Klaipėdos švyturio ateities stipendijai" gauti.

Kaip ir ankstesniais metais, bendrovė 4 tūkst. eurų apdovanojimą įteika aktyviam ir talentingam Klaipėdos krašto gyventojui.

Stipendijos tikslas - skatinti aktyvius 20-35 metų amžiaus Klaipėdos miesto ir rajono bendruomenių narius, iniciatyvius visuomenininkus, jaunuosius menininkus, mokslininkus, perspektyvius sportininkus ir kitus jaunus žmones, prisidedančius prie Klaipėdos miesto bei viso krašto gražinimo, jūrinio gyvenimo vystymo, naujų tradicijų kūrimo.

Anksčiau stipendiją yra gavusi pianistė Adelė Daunoravičiūtė, solistas Steponas Zonys, kino kūrėjas Arūnas Eimulis, menininkė Agnė Kišonaitė, laivų inžinierius Lukas Norkevičius.

Pasak bendrovės "Švyturys-Utenos alus" vadovo Rolando Viršilo, anksčiau skirtos stipendijos buvo panaudotos geriems darbams - filmui kurti, dalyvauti tarptautiniuose konkursuose ir t. t.

"Svarbu ne tik, kur konkrečiai panaudojama stipendija, svarbiausia, kad ji padėtų augti gabiems ir iniciatyviems Klaipėdos žmonėms. "Švyturys" nori palaikyti tą augimą. Miestas visų pirma yra ne pastatai, kiemai ar gatvės, o bendruomenė. Jos lyderiai, kūrybingieji, veiklieji, gabieji žmonės šią bendruomenę stiprina ir augina. Mes norime jiems padėti. Juk "Švyturys" irgi yra Klaipėdos dalis ir be šio miesto jis neįsivaizduojamas", - sakė R. Viršilas.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pabrėžė, kad ši stipendija yra prasminga.

"Yra keleriopa prasmė - miesto bendruomenė yra pati skatinama ieškoti bendruomenės narių, gabių žmonių, kuriems reikalinga tam tikra pagalba ar impulsas siekti aukštumų vienoje ar kitoje srityje. Kitas labai svarbus argumentas yra tai, kad visi, kurie iki šiol tapo stipendijos laureatais, jie tą impulsą, tą pagalbą išnaudojo maksimaliai ir optimaliai, siekė, tebesiekia ir, tikiuosi, sieks naujų aukštumų", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Pasak jo, stipendijomis paskatinti jaunuoliai nenuvylė nei fondo steigėjų, nei miesto valdžios atstovų lūkesčių.

"Visokeriopai palaikau šią gražią idėją, matydamas ją kaip gilų, prasmingą sumanymą, suteikiantį daugiau galimybių visuomenei ir jos talentingiems žmonėms. Tai yra visų mūsų bendras reikalas - turime jauniesiems talentams suteikti galimybes, sparnus jų svajonėms įgyvendinti. Džiugu, kad Klaipėdoje tokių yra ir net neabejoju, kad prasidėjęs kandidatų siūlymo procesas parodys, kiek daug tarp mūsų yra talentų, kurie turi didžiulį potencialą", - sakė miesto meras.

Šiais metais šiek tiek keičiasi kandidatų vertinimo tvarka. Iki šiol sprendimą dėl stipendijos laimėtojo priimdavo trijų asmenų vertinimo komisija, atsižvelgusi ir į "Vakarų ekspreso" skaitytojų nuomonę.

"Norėčiau, kad ši komisija taptų didesnė, kad į ją įsitrauktų Klaipėdai nusipelnę žmonės. Turėdami platesnę komisiją, turėsime daugiau skirtingų ir svarių balsų, naujų argumentų bei vertinimų. O tai padės atrasti geriausią sprendimą", - pabrėžė bendrovės "Švyturys-Utenos alus" vadovas R. Viršilas.

Paraiškas iki birželio 16 d. 23.59 val. galima atsiųsti el. paštu adresu [email protected] arba įprastu paštu "Vakarų ekspreso" redakcija, M. Mažvydo al. 3, Klaipėda. Taip pat savo siūlymus galite palikti "Vakarų ekspreso" Klientų aptarnavimo skyriuose M. Mažvydo al. ir prekybos bei pramogų centre "Akropolis" (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo).

Nuo birželio 18 d. iki 25 d. 12 val. už pateiktas kandidatūras bus galima balsuoti "Vakarų ekspreso" interneto portale www.VE.lt.

Penki daugiausiai skaitytojų balsų sulaukę kandidatai bus pristatyti vertinimo komisijai. Jie, atsižvelgę į klaipėdiečių palaikymą, nuspręs, kuris jaunasis talentas bus paskatintas "Klaipėdos švyturio ateities stipendija".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder