Apdovanotas septintasis „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ laureatas

Apdovanotas septintasis „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ laureatas

Penktadienį paskelbta, kad septintoji bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ įsteigta „Švyturio Klaipėdos ateities stipendija“ atiteko elektra varomą katamaraną sukūrusiam Tomui Vėliui.

Laureatui atiteko 4 000 eurų stipendija ir „Vakarų ekspreso“ bei partnerių įsteigti prizai – metinė dienraščio prenumerata ir pasiplaukiojimas laivu „Forelle“.

„Tai graži tradicija, kuri išryškina talentus. Nors oficialiai sumanyta yra „Švyturio Klaipėdos ateities stipendija“, aš sakyčiau, kad tai yra stipendija ateičiai, kad laimėtojas taptų švyturiu ir garsintų Klaipėdą Lietuvoje ir pasaulyje. Ateitis kuriama šių talentingų žmonių rankomis ir sumanymais“, - prieš apdovanojant nugalėtoją kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Bendrovės „Švyturys-Utenos“ alus generalinis direktorius Rolandas Viršilas džiaugėsi, kad iki šiol stipendiją laimėjusiems talentingiems klaipėdiečiams puikiai sekasi ir jie garsina miestą savo darbais.

„Esu tikras, kad visi jūs, finalininkai, esate verti būti stipendijos laimėtojais, bet, kaip visada, būna tik vienas laimėtojas. Tačiau mane labai žavi, kad turite „draivo“, keliate tikslus ir jų siekiate“, - jaunaisiais talentais džiaugėsi R. Viršilas.

Dienraščio „Vakarų ekspresas“ vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus dėkojo vienai seniausių uostamiesčio įmonių už gražią idėją.

„Tai yra galimybė pastebėti gabų Klaipėdos jaunimą. Laimėtojas vienas, tačiau tie, kurie netapo - nepergyvenkite, jūsų dar laukia daug pergalių“, - kalbėjo G. Tomkus.

Stipendiją laimėjęs T. Vėlius dėkojo visiems, kurie jį palaikė, tikėjo ir tebetiki.

„Esu tikrai nemažai laimėjęs antrų vietų. Kai Edinburge reikėjo prisistatyti prieš 40 šalių atstovus anglų kalba, drebėjau, nelabai sekėsi, bet mums tada palinkėjo neliūdėti, jeigu laimime ne pirmą vietą, nes tai užaugina dar didesnes ambicijas, kurios veda į priekį. Po visų antrų vietų šiandien laimėjau pirmą, - atsiimdamas apdovanojimą šypsojosi T. Vėlius. - Tikiuosi, kad ir toliau galėsiu džiuginti žmones savo kūryba, kuri dabar matoma Danės upėje.“

Renginyje savo nuveiktus darbus pristatė ir praėjusių metų laureatas, mokslininkas Žydrūnas Lukošius. Jam stipendija buvo skirta už išskirtinį kraujospūdžio matuoklį, kuris buvo pripažintas inovatyviu ir patentuotas Lietuvoje.

Gautą stipendiją Ž. Lukošius panaudojo partnerių savo patentui „įdarbinti“ paieškai, taip pat sukūrė metodiką, kuria padėjo Klaipėdos Laisvosios ekonomikos zonai (LEZ) bei Kretingoje veikiančiai plastikinės taros gamintojai įmonei „Terekas“ patikrinti Lietuvoje sukurtus apsauginius skydus ir iš Kinijos pargabentus respiratorius - ar apsaugos priemonės atitinka normatyvus.

„Mokslininkai - taupūs žmonės, bet kur pinigų neleidžia“, - šmaikštavo praėjusių metų laureatas, linkėdamas sėkmės visiems šių metų finalininkams.

Finalininkų ketvertukui – lengvaatlečiui Osvaldui Gedrimui, daugiakovininkei Ligitai Motiejauskaitei, iliustratorei Ugnei Lidžiūtei ir onkologijos atvejo vadybininkei Samantai Savickaitei – atiteko pusmečio „Vakarų ekspreso“ prenumerata ir pasiplaukiojimas laivu „Forelle“.

Iš viso į stipendiją pretendavo 27 kandidatai. Už finalininkų penketuką dienraščio skaitytojai iš viso atidavė beveik 21 tūkst. balsų.

Apdovanotas septintasis „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ laureatas

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder