Žolynų fiesta

Žolynų fiesta

Rugsėjis prie plento nestoviniuoja, apie vasarą nesvajoja. Jis ateina turėdamas tikslą –ištapyti viską gražiausiomis spalvomis ir pamažu pradėti kuždėti gamtai lopšines. Kitaip tariant – prieš ramybę tegul siaučia fiesta. Ir mes, lopšelio – darželio „Dobiliukas“ gamtos mylėtojos, kibome į darbą. Rinkome miškų, pievų, darželių žolynus, kūrėme įvairias Žolinių puokštes.

Nuo senų laikų lietuviai tikėjo gamtos ir augalų galia. Baigiantis vasarai švenčiama Žolinių šventė. Tai metas, kada susitinka vasara ir ruduo. Todėl Žolinių puokštėje visas metų derlius. Mes irgi į puokštes dėjome kuo daugiau ir kuo įvairesnių augalų. Akis vis dar džiugina jurginai, ežiuolės, medetkos, nasturtos, astrai. Miškuose ir laukuose – kraujažolės, ramunės, viržiai, bitkrėslės ir kt. Esant tokiai žiedų , žolynų gausai, puokštės buvo gana įvairios, spalvingos.

Kadangi šie metai yra paskelbti tautodailės metais, aš Rima Butienė, lopšelio –darželio „Dobiliukas“ meninio ugdymo mokytoja , organizavau respublikinę puokščių parodą „Žolynų atspindžiai“, pagal respublikinį projektą – kūrybines dirbtuves „Žolinių puokštė“.

Projekte dalyvauti pakviečiau Respublikos ikimokyklinio ugdymo įstaigų meninio ugdymo(muzikos), neformaliojo švietimo(dailės) ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojas. Kiekviena norinčioji dalyvauti parodoje, sukūrusi puokštę, ją nufotografavo. Puokščių nuotraukų įvairovė suplūdo iš Joniškio, Šilalės, Šilutės, Rietavo, Kretingos raj., Vidmantų, Kvedarnos, Klaipėdos m. ir kt. O kokie nuostabūs puokščių pavadinimai: „Vakaro žara“, „Sveikatos visiems“, „Baigiantis vasarai“, „Švelnumas ražienose“, „Rudens gėrybių mozaika“ ir t.t.

Respublikinė paroda papuošė lopšelio – darželio „Dobiliukas“ patalpas savo spalvine  gama, gražiai apipavidalintais darbais. Tėveliai, atvedę vaikus, nepraeina pro šalį abejingi.

Bet kokia kūryba įprasmina žmogaus kasdienybę ir suteikia jai kryptį, kurios kodas – svajonė.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder