VU rektoriui siūlomas 5000 eurų atlyginimas

VU rektoriui siūlomas 5000 eurų atlyginimas

Į lietuviškąją svajonių algą gali pretenduoti būsimasis seniausio šalies universiteto rektorius. Vilniaus universiteto taryba ketina naujajam aukštosios mokyklos vadovui, kuriuo gali tapti ir užsienietis, mokėti 5 tūkst. eurų (17 264 litų) mėnesinę algą. Be to, laukia dar viena naujovė - kandidatams teks stoti į viešus debatus ir atsakyti net į studentų ar dėstytojų klausimus.

Vilniaus universiteto taryba, kuriai pirmininkauja buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė, praėjusią savaitę patvirtino rektoriaus rinkimų viešąjį konkursą ir jo tvarką.

Universitetas nuolatinio rektoriaus neturi jau nuo 2012 metų rudens, kai baigėsi akademiko Benedikto Juodkos, tais pačiais metais išrinkto į Seimą, kadencija. Šiuo metu aukštajai mokyklai laikinai vadovauja prorektorius Jūras Banys.

Taryba ketina naujai išrinktam rektoriui nustatyti 5000 eurų mėnesio atlyginimą.

„Tarybos nuomone, rektoriaus darbo sąlygos ir darbo užmokestis turi atitikti intensyviai dirbančio didžiausios Lietuvoje įstaigos vadovo atsakomybės universiteto bendruomenei ir Lietuvos visuomenei laipsnį. Tai turėtų būti pagrindinis rektoriaus veiklos pajamų šaltinis, o pats darbo užmokestis privalo būti nustatytas skaidriai, vengiant ginčytinų priedų ir priemokų kultūros“, - rašoma paviešintame kreipimesi į bendruomenę.

Iki vasario 4 dienos bus laukiama pretendentų dokumentų. O dar po mėnesio - kovo 4-ąją - planuojami vieši kandidatų debatai, kuriuose galės dalyvauti ir universiteto bendruomenė bei užduoti rūpimus klausimus.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder