Virtualaus rašinio konkurse - emigracijos grimasos

Virtualaus rašinio konkurse - emigracijos grimasos

Unikalų projektą - virtualaus rašinio konkursą anglų kalba surengę klaipėdiečiai planuoja išleisti mokinių rašinių knygą.

Idėja surengti virtualų rašinių konkursą kilo "Vėtrungės" gimnazijos bendruomenei. Pasak šios gimnazijos anglų kalbos mokytojos Birutės Buinevičienės, moksleiviams stinga renginių anglų kalba.

"Konkursą rengėme Vakarų Lietuvos gimnazijų mokiniams. Išanalizavę tarptautinių konkursų patirtį, nutarėme pirmą kartą Lietuvoje išbandyti virtualų bendravimą ir sujungti skirtingo lygio institucijų pajėgas. Dalyvių gausa pradžiugino. Rašinius atsiuntė 49 dalyviai iš 20-ies mokyklų, o jiems padėjo 30 mokytojų. Norėdami pasiekti objektyvumo, darbus kodavome", - pasakojo mokytoja.

Pirmą kartą rengiant tokį konkursą buvo pasirinkta opi tema: "Emigracija - ar tai laimės paieškos?"

Organizatoriai pastebėjo, kad nemažai vaikų ši tema labai aktuali, o kai kuriems net labai skaudi.

"Žodis "emigracija" - kai kam atrodo kaip diskusijų objektas, bet kai kuriuos žmones tiesiog gąsdina", - savo rašinyje rašė Klaipėdos "Aukuro" gimnazijos moksleivė Kornelija Keblytė.

"Sakoma, kad net ir didžiausi pinigai negali nupirkti žmogaus širdies. Tą patį galima pasakyti ir apie emigraciją. Vienintelė vieta, kurioje galite jaustis saugūs - tai būtent ta vieta, kurioje gimėte", - tai citata iš "Vėtrungės" gimnazijos moksleivės Evelinos Artamonovos darbo.

"Žmonės, kurie emigruoja, tampa platesnių pažiūrų, be išankstinio nusistatymo ir praplečia savo akiratį, atrasdami pasaulėžiūrų į tas pačias gyvenimo problemas įvairovę", - šitaip emigraciją vertina Šilutės Vydūno gimnazijos moksleivis Dovydas Mažonas.

"Buvo ir piktų rašinių. Matyt, juos rašė vaikai, kurie pyksta ant viso pasaulio, nes jų tėvai išvykę uždarbiauti į užsienį, ir jie jaučiasi palikti", - pastebėjo B. Buinevičienė.

Kūrybiškiausi darbų autoriai buvo įvertinti ir apdovanoti, tačiau, ko gero, geriausias šio konkurso įprasminimas - planuojama išleisti mokinių rašinių knyga.

"Bendradarbiaujant su LCC universiteto dėstytojais ir studentais planuojame knygą išleisti iki mokslo metų pabaigos. Manau, kad ji taps puikia mokomąja medžiaga", - vylėsi B. Buinevičienė ir žadėjo tokį pat konkursą surengti ir kitais metais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder