Virginijos Kochanskytės UNICEF misijų istorijos

Virginijos Kochanskytės UNICEF misijų istorijos

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro bendruomenė spalio 26 dieną skyrė tolerancijai ir gerumui. Su ugdytiniais kalbėtasi apie gėrio, nuoširdumo ir pakantumo vieni kitiems sąvokas, dalintasi istorijomis, kuomet buvo ištiesta pagalbos ranka, sulaukta palaikymo. Šią dieną vainikavo Melnragėje įvykęs renginys „Atrask pasaulį ir save pasaulyje”, kuriame dalyvavo aktorė, Klaipėdos universiteto scenos kalbos dėstytoja, UNICEF Lietuva Geros valios ambasadorė Virginija Kochanskytė. Susipažinti su UNICEF veikla, išgirsti širdį veriančių istorijų ir pamatyti kitokią realybę susibūrė gausus būrys vaikų iš viso miesto.

Renginio metu V. Kochanskytė dalijosi UNICEF Lietuva pagalbos skurdžiausiai gyvenantiems pasaulio vaikams patirtimi. Buvo parodytos filmuotos medžiagos iš misijų Tanzanijoje (2013), Haityje (2014), Mozambike (2015). Skambėjo Lietuvos rašytojų literatūriniai tekstai, kurie mus augino, brandino gerumo ir meilės dvasioje.

Renginio dalyviai turėjo galimybę mintimis nukeliauti į skurdo ir bado iškankintus kraštus, įsivaizduoti alkį jaučiančių vaikų skausmą, pamatyti likimo nuskriaustus savo bendraamžius iš kito pasaulio krašto.

Pamačius filmuotus siužetus, vaikams kilo daugybė klausimų. Jie domėjosi kodėl tuose kraštuose miršta vaikai, kodėl jie neturi pinigų skiepams, ar vaikai nepavargsta eiti į mokyklą 8 kilometrus. Tačiau labiausiai apstulbino klausimas: „Kodėl jie neišvyksta?”. V. Kochanskytė ilgai negalvodama atsakė: „Dėl meilės tėvynei”. Misijų metu UNICEF Lietuva dalyviai pamatė kokią neišmatuojamą meilę Afrikoje gyvenantys vaikai jaučia savo tėvynei, gimtiesiems namams. Šią vertybę vaikai ugdosi ir šeimoje, ir mokykloje, kiekvieną dieną pradėdami savo tautos himnu.

Aktorė kvietė atverti savo širdis gerumui, įsiklausyti į šalia esančių pagalbos šauksmą. Ragino suvokti, jog kas kitas, jei ne mes patys, galime sukurti stebuklą likimo nuskriaustiesiems, manais gaudami viltį ir tikėjimą. Istorijos palietė ne vieno vaiko širdį, leido suvokti kaip svarbu vertinti tai, ką turime ir mylėti šalia esančius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder