Viktorinoje „Eik – veik – sveik“ mokiniai pasitikrino žinias apie sveiką gyvenseną

Viktorinoje „Eik – veik – sveik“ mokiniai pasitikrino žinias apie sveiką gyvenseną

Balandžio 24 dieną Klaipėdos Ievos Simonaitytės mokykloje jau antrus metus iš eilės vyko prevencinė viktorina ,,Eik – veik – sveik”. Pernai joje dalyvavo penkios, o šiemet – jau dešimt uostamiesčio bendrojo ugdymo mokyklų komandų. Taip pat prasiplėtė ir viktorinos tematika – daug dėmesio skirta ne tik žalingų įpročių prevencijai, bet ir kitiems sveiką gyvenseną sudarantiems elementams: asmens higienos užtikrinimui, sveikos mitybos propagavimui, fizinio aktyvumo palaikymui, streso kontrolei, sveikos aplinkos sukūrimui.

Susirinkusiesiems į prevencinę viktoriną dramos studijos nariai parodė meninę kompoziciją „Neleiskim sielai susirgti!“, skatinančią rūpintis ne tik kūno, bet ir dvasios sveikata.

Komandų nariai varžėsi atlikdami skirtingo tipo užduotis: sprendė kryžiažodį apie sveikatą „Surask paslėptus žodžius“, demonstravo pirmosios medicinos pagalbos teikimo žinias ir įgūdžius, atliko testą apie priklausomybę nuo psichiką veikiančių medžiagų, kūrė ketureilius bei šūkius pagal sveiką gyvenimo būdą vaizduojančius paveikslėlius.

Viktorinos „Eik – veik – sveik“ dalyvių žinias vertino komisija, sudaryta iš pedagogų, Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyriaus bei Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistų.

Susumavus komandų rezultatus, paaiškėjo nugalėtojai – Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos ugdytiniai, kurie buvo apdovanoti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vaiko gerovės komisijos įsteigtu prizu. Antra vieta teko mokiniams iš Klaipėdos „Versmės“ progimnazijos, o treti liko septintokai iš Klaipėdos Prano Mašioto progimnazijos. Visas tris prizines vietas iškovojusioms komandoms įteikti diplomai.

Viktorinoje dalyvavę 7–8 klasių mokiniai ir juos ruošę mokytojai gavo padėkos raštus, atminimo dovanėles bei buvo pavaišinti obuoliais.

Viktorinos „Eik – veik – sveik“ organizatoriai džiaugiasi jos dalyvių gausa, aktyvumu ir tikisi, kad pagilintos žinios mokiniams padės sveikai gyventi.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder