"Vėtrungės" gimnazijoje - Ispanijos dvasia

"Vėtrungės" gimnazijoje - Ispanijos dvasia

"Vėtrungės" gimnazijos bendruomenė dalyvauja Švietimo mainų paramos fondo finansuojamame "Erasmus plius" mobilumo projekte, kurio iniciatorė yra geografijos mokytoja Greta Srėbalienė.

Gegužės 21 dieną "Vėtrungės" gimnazijoje vyko popietė "Arte de Espana", kur 2e klasės mokiniai (auklėtoja Indrė Rimkienė) pristatė Ispanijos kultūrą.

Apie šios šalies istoriją įdomiai kalbėjo Greta Salytė, ispanų kalbos ypatumus pristatė Auksė Gramalaitė, architektūrą ir dailę - Ugnė Daraškevičiūtė, o flamenko šokio stilių - Gabrielė Žukaitė ir Karolina Tamulionytė.

Renginio metu klausėmės gitara skambinančios Justės Bajorūnaitės, o Airida Blaževičiūtė nustebino ir sužavėjo nepaprastu lankstumu ir sportinio flamenko atlikimu.

Taip pat popietėje savo apsilankymu mus pagerbė kolumbietis Aleksas Kulvietis, kuris Lietuvoje gyvena jau kone 13 metų ir puikiai kalba ne tik ispaniškai, bet ir lietuviškai.

Popietės dalyviai ir žiūrovai turėjo progą išklausyti ir pagerbti Ispanijos himną.

Baigiantis renginiui Indrė Dužinaitė ir Emilija Norbutaitė labai "skaniai" pristatė ispanų maisto kultūrą bei drauge su kitomis 2e klasės merginomis vaišino popietės dalyvius ir svečius ispaniškomis užkandėlėmis ir gaiviaisiais gėrimais.

Išeinantieji galėjo gėrėtis dailės mokytojos Sandrijos Donskienės ruošta mokinių darbų paroda "Flamenko šokis" bei knygų skirtukų paroda.

Pagal šį projektą keturi gimnazijos mokytojai birželio 21-28 dienomis stažuosis ispanų kalbos licėjuje (Liceo Hispanico) Caceres mieste Ispanijoje. Stažuotės metu tikimasi įgyti ispanų kalbos kalbinių kompetencijų, užmegzti tarptautinius ryšius ir siekti bendradarbiavimo su ispanų mokyklomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder