Vėl prisiminė tarptautinę mokyklą

Vėl prisiminė tarptautinę mokyklą

Uostamiestyje vėl prisiminta tarptautinės mokyklos steigimo Klaipėdoje būtinybė. Iki tol, kol prasidės konkretūs procesai, Klaipėdos savivaldybė dar derėsis su verslo atstovais.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko teigimu, apie tokios mokyklos būtinumą ne kartą kalbėjo Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje dirbančių bendrovių ir investuotojų uostamiestyje atstovai. Apie tai diskutuojama jau seniai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės, nauja mokykla būtų skirta užsieniečių, gyvenančių ir dirbančių Klaipėdoje, vaikams ir dirbtų pagal tarptautines programas. Tokios mokyklos steigimas turėtų du etapus.

Pirmojo metu būtų įsigyjama reikalinga programa ir parengiami specialistai dirbti su ja. Antrojo etapo metu jau būtų steigiama tokia įstaiga. Tai galėtų vykti 2018-2019 metais.

Naujas pastatas tai mokyklai nebūtų statomas. Tokia užsieniečių vaikams skirta programa atsirastų kurioje nors dabar veikiančioje arba privačioje, arba valstybinėje mokykloje, kuri laimėtų konkursą.

Paklausta, koks tokios mokyklos poreikis, N. Laužikienė atsakė: "Prieš metus atlikome įvairių tarptautinių organizacijų, įmonių apklausą. Kol kas poreikis nėra didelis. Tačiau verslo atstovai teigia, kad jie negali prisikviesti kvalifikuotų specialistų, gyvenančių kitose šalyse, todėl, kad jų vaikai neturi čia kur mokytis. Todėl specialistai Klaipėdoje padirba trumpai ir išvažiuoja į Vilnių, kuris turi programas, tinkamas visame pasaulyje. Jeigu atsirastų tokia mokykla uostamiestyje, galbūt padidėtų ir jos poreikis. Manome, kad į tą mokyklą eitų ir lietuviai, nors to neskatintume, tačiau, ko gero, tai būtų neišvengiama."

"Man pristatyta pirmoji kregždė, juodraštis, tačiau jau atspindintis realias datas ir etapus. Tai dar ne tas dokumentas, kuris jau turėtų būti ant politikų stalo, tačiau jame jau gana aiškiai matomi galimi įgyvendinimo scenarijai. Manau, įgyvendinimo etape neišvengiamas verslo dalyvavimas. Susipažinęs su informacija darau prielaidą, kad Klaipėda jau yra kelio steigti oficialią, reguliuojamą pagal tarptautinius standartus mokyklą pradžioje. Tačiau prieš pateikiant tokį projektą svarstyti miesto Tarybai ar Kolegijai turėtų vykti dar vienas derybų su verslu raundas. Pasirašius sutartis su verslu jau būtų galima pradėti to proceso įteisinimą", - sakė V. Grubliauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder