Vaikai perskaitė tūkstančius knygų

Vaikai perskaitė tūkstančius knygų

Renginiai

Vakar Girulių bendruomenės namų bibliotekoje žaismingu renginiu uždaryta vaikų vasaros skaitymo programa "Pažinimo obuoliai".

"Pažinimo obuolių" uždaryme jaunieji programos dalyviai džiaugėsi Sigučio Jačėno koncertu-žaidimu "Pasakos su karūnomis", vaišinosi didžiuliu knygos formos tortu ir visi kartu lauke sodino obelėlę, kad ji, anot renginio organizatorių, augtų, kaip išmintis auga skaitant knygas.

Ši vaikų vasaros skaitymo programa, Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos organizuota jau penktąjį kartą, sulaukė nemažo vaikų dėmesio - joje dalyvavo 500 pirmų-septintų klasių moksleivių.

Per vasarą visi programos dalyviai perskaitė net 4000 knygų - vidutiniškai kiekvienas po 8.

Mažieji skaitytojai programos pradžioje gavo dalyvio anketas, į kurias klijavo obuoliukų formos lipdukus su ant jų užrašytomis raidėmis. Perskaitę septynias knygas ir trumpai aprašę savo įspūdžius, vaikai iš lipdukų galėjo sudėti žodį "Skaitau". Gėlytės formos lipdukus mažieji gaudavo už naujai atsivestą draugą ir piešinius gėrio tema.

Pasak Klaipėdos miesto viešosios bibliotekos Vaikų skyriaus vedėjos Ritos Zapalytės, "Pažinimo obuoliais" siekiama, kad skaitymas mažiesiems taptų tarsi žaidimas ir teiktų malonumą. Svarbu ir tai, jog vaikai per vasarą nepamirštų skaitymo įgūdžių bei turiningai leistų laisvalaikį.

Eglė KIRLIAUSKAITĖ

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder