Už pailgintas grupes tėvai galės nemokėti dažniau

Už pailgintas grupes tėvai galės nemokėti dažniau

Klaipėdos politikai palaimino sąrašą sąlygų, kada tėvai galės nemokėti už mokyklose veikiančias pailgintos dienos grupes.

Pagal ankstesnę tvarką, net ir tuo atveju, jei vaikas dėl ligos kelias savaites sėdi namuose, tėvai vis tiek turi mokėti už visą mėnesį, o mokestis nė kiek nemažėja net ir tuo atveju, jei pati įstaiga nevykdo veiklos, pavyzdžiui, dėl streiko. Nemokėti buvo galima tik tada, jei mokinys gauna nemokamą maitinimą arba turi didelių ir labai didelių specialiųjų ugdymosi poreikių.

Ketvirtadienį miesto Taryba pritarė tvarkos pakeitimams. Nuspręsta, kad už pailgintos dienos grupę tėvai galės nemokėti, jeigu mokinys nesinaudoja pailgintos grupės paslauga dėl ligos ir kai bendrojo ugdymo mokykla negali teikti paslaugos dėl ekstremalių situacijų, užkrečiamų ligų epidemijos, avarinių situacijų ir panašiai.

Taip pat, pasak skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, reaguojant į pastarųjų savaičių įvykius, pridėtas papildomas punktas - tėvai galės nemokėti už paslaugas dėl lapkričio ir gruodžio mėnesiais vykusio pedagogų streiko.

Pailgintos dienos grupes Klaipėdos mieste lanko daugiau nei 1,3 tūkst. vaikų, o mėnesinis mokestis, kuris priklauso nuo valandų skaičiaus, svyruoja nuo 18 iki 60 eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder