Už aktualius darbus - premijos studentams

Už aktualius darbus - premijos studentams

Klaipėdos universiteto (KU) studentai sulauks Savivaldybės dėmesio - siūloma steigti piniginę premiją už miestui aktualius ir pritaikomuosius darbus.

Remiantis KU ir Savivaldybės 2013 metais pasirašyta bendradarbiavimo sutartimi, buvo nuspręsta įsteigti premiją už parengtus uostamiesčiui reikšmingus mokslo darbus.

Pirmąsias premijas ketinama įteikti jau šiemet, šių metų miesto biudžete premijoms numatyti 2 896 eurai (5 premijos po 578,40 euro).

"Nuostatai jau paruošti, bus apdovanojami darbai, bet jų autorių gali būti ne vienas, tuomet skirta suma bus padalinama po lygiai", - kalbėjo Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė.

Šiai idėjai jau pritarė miesto Tarybos Socialinių reikalų komitetas, lemiamą žodį tars Taryba.

Premijų teikimo KU studentams nuostatuose numatyta, kad pirminė darbų atranka vyks universitete, o nuo birželio 15 d. iki birželio 30 d. atrinkti darbai (ne daugiau 20 darbų iš įvairių mokslų studijų sričių) teikiami vertinimui Savivaldybėje.

Visus į premiją kandidatuosiančius mokslinius darbus vertins specialiai sudaryta komisija, į kurios sudėtį įeis. Savivaldybės administracijos darbuotojai bei universiteto atstovai.

"Manome, kad tai sustiprins ryšius tarp miesto ir universiteto, o Savivaldybė galės pasinaudoti pritaikomojo pobūdžio studentų darbų medžiaga, rengiant aktualius projektus", - pabrėžė V. Kazakauskienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder