Uostamiestį drebino KU pirmakursių krikštynos

Uostamiestį drebino KU pirmakursių krikštynos

Ketvirtadienio rytą senamiesčiu skubantiems miestiečiams šypsenas kėlė studentų būriai. Šiandien vyksta jau tradicinėmis tapusios Klaipėdos universiteto „fuksų“ krikštynos. Universitetas mini savo 25-metį, tad ir krikštynos šiemet itin solidžios – jų tema „Vyrai ir moterys juodais drabužiais“.

Kruizinių laivų terminale susirinkusius pirmakursius pasitiko jų vadovai – kostiumais ir tamsiais akiniais pasipuošę „krikštatėviai“, kurie vadovavo šventei. Atvykę fuksai buvo suskirstyti grupėmis pagal savo specialybę ir pažymėti „fukso“ ženklu.

Gausaus pirmakursių būrio visą dieną laukia įvairios užduotys: jos, prasidėjusios kruiziniame laivų terminale, tęsėsi visame mieste. Studentams teko ne tik išbandyti save, bet ir išmokti dirbti komandoje, mat daugelis užduočių yra grupinės, pavyzdžiui, vaikščiojimas surištiems į būrį arba bėgimas drauge įlindus į maišą. Studentų laukė 15 punktų su skirtingomis užduotimis.

„Vienas iš šio renginio tikslų taip pat yra parodyti naujiems studentams Klaipėdą, supažindinti su jūrine miesto kultūra“,- pasakojo KU SMF SA vicepirmininkas Vainius Zakarauskas. Anot jo, studentų sąjunga nesistengė kurti visiškai naujų idėjų, nes atsiliepimai iš ankstesnių metų yra puikūs.

„Svarbiausia viską pateikti linksma forma, be pažeminimo, patyčių, kad studentai jaustųsi savi mūsų bendruomenėje“, – teigia Vainius.

Dauguma pirmakursių teigė nežinantys, ko tikėtis, tačiau su nekantrumu laukė krikštynų pradžios.

„Nieko nežinom, nenumanom, tik norim būti nustebintos, laukiam linksmų krikštynų“ – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi Sandra, Evelina ir Berta. Nors dauguma pirmakursių būriavosi grupėmis, buvo matyti nemažai pavienių studentų, kurie jautėsi nedrąsiai. Jūrų uosto inžinerijos studentas Ričardas bei informatikos inžinerijos pirmakursiai Marius ir Eimantas įsitikinę, kad krikštynos yra puiki galimybė susipažinti ne tik su savo specialybės studentais, bet ir su kitais pirmakursiais. Anot Ričardo, tai tarsi paskutinis etapas prieš tampant tikrais studentais. Vaikinai teigė kol kas nespėję įsilieti į universiteto gyvenimą, tad tikisi, jog šis renginys taps puikia pradžia.

KU studentų sąjungos narys Mantas Zubrickas pasakoja, kad pirmakursių krikštynos – tarsi „fuksų“ stovyklos tęsinys.

„Šią šventę organizuoja Klaipėdos universiteto studentų sąjunga, žinoma, prisideda ir fakultetų atstovybės. Iš tiesų, viskas prasidėjo vasaros pabaigoje organizuotoje stovykloje, kuomet būsimieji studentai pamatė, kad niekas jų nekankina, nesišaipo, kad pas mus smagu. Tad ir studentų aktyvumas šiais metais itin didelis“. Mantas pasidžiaugė, kad šiandien ir oras šventei idealus, todėl laukia įspūdžių kupina diena.

Dieninė krikštynų dalis vyko iki 17 valandos, ją užbaigė studentų priesaika. Vėliau studentai bus kviečiami į naktinį klubą „Fabrik“, kuriame vyks vadinamosios dūzgės. Jų metu aktyviausiems ir linksmiausiems fuksams bus įteiktos nominacijos. KU studentų sąjungos prezidentė Živilė Krikštaponytė paatviravo, kad studentų laukia uždaras vakaras su įvairiais žaidimais, apdovanojimais ir šokiais. Juos linksmins didžėjus bei vakaro vedėja Indrė Čedavičiūtė.

„Vakarinėje dalyje stengsimės paskatinti visus studentus aktyviai dalyvauti žaidimuose, kad jie nesidrovėtų ir linksmai praleistų laiką“, - teigė Živilė. Linksmybės naktiniame klube planuojamos iki 5 valandos ryto.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder