Universitetas metus pradėjo apdovanojimais

Universitetas metus pradėjo apdovanojimais

Rugsėjo 1-ąją paminėti naujų mokslo metų pradžią tradiciškai susibūrė ir Klaipėdos akademinė bendruomenė.

Prieš šventinius renginius mieste studentų bei dėstytojų laukė susitikimai fakultetuose, kur pirmakursiai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su savo alma mater.

Oficialią mokslo metų pradžią Klaipėdos universiteto (KU) bendruomenė paskelbė centrinėje aikštėje vykusioje šventėje. Rektorius Eimutis Juzeliūnas, tardamas sveikinimo žodį, džiaugėsi nemažėjančiais studentų srautais.

"Aš tikiuosi, kad jūs, mieli pirmakursiai, rasite čia antruosius namus bei galėsite tobulėti dvasiškai ir fiziškai", - sakė rektorius.

Jis taip pat pasidžiaugė, kad šiemet padaugėjo magistro bei doktorantūros studijų studentų.

Šventinio renginio metu jau 16-ą kartą buvo įteiktos AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos ("Klasco") premijos - apdovanoti meno ir mokslo srityse pasižymėję mokslininkai: profesorė daktarė Audronė Bliujienė, daktaras Martynas Bučas, lektorė Giedrė Zeicaitė, daktaras Vytautas Jokubauskas. Šios premijos laureatais jau yra tapę 47 asmenys.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas apdovanojo ir miestui nusipelniusius KU studentus: Lolitą Bronislavą Jonikaitę, Liną Liuberskytę, Eimantę Šakalinę, Dovilę Vaičiulytę, Deimantą Špučį.

Už ypatingus nuopelnus universitetui taip pat buvo įteikti emerito atestatai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder