Ugdymo įstaigose - nauji vadovai

Ugdymo įstaigose - nauji vadovai

Devynios Klaipėdos švietimo įstaigos sulauks naujų vadovų - nuo liepos mėnesio vyksta konkursai jiems parinkti.

Savivaldybė skelbė konkursus Klaipėdos pedagoginės psichologinės tarnybos, lopšelių-darželių "Traukinukas", "Rūta", "Liepaitė" ir "Putinėlis", Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijos, "Smeltės", "Verdenės" bei Simono Dacho progimnazijų vadovų pareigoms eiti.

Savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės teigimu, šiuo metu įvyko beveik visi konkursai, tačiau parinkti ne visi vadovai.

Šiuo metu patvirtintos tik dvi kandidatūros. Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijai, sukurtai sujungus Naujakiemio suaugusiųjų ir Salio Šemerio suaugusiųjų gimnazijas, vadovaus S. Šemerio vardo gimnazijos direktorės pareigas ėjusi Daiva Križinauskaitė. Lopšelio-darželio "Rūta" direktore tapo Inga Petravičienė.

Konkursas Klaipėdos pedagoginės psichologinės tarnybos vadovui parinkti įvyko, tačiau kandidatas nesurinko reikiamo konkursinio balo skaičiaus, tad bus skelbiamas pakartotinis konkursas.

Klaipėdos lopšelis-darželis "Traukinukas" kol kas naujo vadovo neturi, nes konkursas paskelbtas neįvykusiu - kandidatai nepateikė visų reikalingų dokumentų ir konkursas taip pat bus skelbiamas iš naujo.

Konkursai lopšelio-darželio "Liepaitė" bei visų trijų progimnazijų vadovams parinkti įvyko, bet kol kas laimėjusiųjų asmenų pavardės neskelbiamos, mat nėra pasibaigusios priėmimo procedūros - laukiama pažymų dėl kandidatų tinkamumo iš Specialiųjų tyrimų tarnybos.

Savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus Viešųjų ryšių poskyrio vyr. specialistės Andžijos Butvydienės teigimu, tikimasi, jog iki spalio pabaigos bus baigtos visos procedūros ir nauji vadovai galės pradėti eiti pareigas.

Vis dėlto jau kalbama, kad konkurso "Smeltės" progimnazijos direktoriaus pareigoms eiti nugalėtoju pripažintas Edmundas Kvederis. Jis "Vakarų ekspresui" patvirtino, kad dalyvavo konkurse ir jį laimėjo.

"Yra laikas, kai save jau realizuoji, manau, kad iki šiol tai sėkmingai dariau. Sumažėjo iššūkių, kaip tik pasitaikė mokyklų vadovų keitimasis ir nusprendžiau dalyvauti. Bus naujas iššūkis realizuoti save ir kaip mokyklos administratorių", - aiškino E. Kvederis, iki šiol dirbęs "Ąžuolyno" gimnazijos ekonomikos mokytoju.

Kol kas dar neįvyko konkursas dėl lopšelio-darželio "Putinėlis" direktoriaus posto - jis numatytas lapkritį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder