Tėvai suka galvas, kur padėti savo atžalas

Tėvai suka galvas, kur padėti savo atžalas

Susirūpinę vaikų popamokine veikla, tėvai plūsta į įvairius vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrus ieškodami įdomiausio būrelio ar studijos savo atžalai, tvirtina LRT.lt pašnekovai. Mėnuo meno ar sporto būrelyje tėvelių piniginę gali paploninti nuo keliolikos iki kelių šimtų litų.

Vietų sporto ir menų būreliuose medžioklės sezonas prasideda rugpjūčio viduryje. Aktyvia būrelių paieška mokinių tėvai užsiima iki rugsėjo vidurio, pastebi LRT.lt pašnekovai.

„Mūsų siūloma veikla tėveliai ir vaikai domisi ištisus metus. Tačiau nuo birželio mėnesio skambučiai suaktyvėja, o bene daugiausia susidomėjimo atsiranda rugpjūčio viduryje“, – pasakoja Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų (VMLR) direktorė Onutė Žukienė.

Populiarūs – ir tautiniai šokiai, ir plaukimas

Lietuvos vaikų ir jaunimo centre (LVJC) kasmet menine ir sportine veika užsiima apie 5 tūkst. vaikų. LVJC rinkodaros specialisto Deivido Budgino teigimu, populiariausias tarp Vilniaus vaikų ir jaunuolių – centro baseinas, tačiau nemažai dėmesio sulaukia ir kitos sporto bei meno sritys.

„Mūsų centre populiariausias yra baseinas, jis užpildytas visuomet. Tačiau daug susidomėjimo sulaukia yra ir meno būreliai. Šokiai, dainavimas, dailė visuomet yra populiarūs, daug vaikų tuo užsiima“, – pasakoja pašnekovas.

Lankomiausias VMLR būrelis – tautiniai šokiai. „Populiariausia mūsų veikla – tautinių šokių ansamblis „Malūnėlis“, taip pat – estrados, gitaros studija. Gana populiari tapo praėjusių metų naujovė – cirko studija. Kasmet mūsų studijas lanko apie 900 vaikų“, – pažymi O. Žukienė.

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro (KVLC) direktorės Jolantos Budrienės teigimu, daugiausia mažųjų klaipėdiečių renkasi muzikos būrelius, rečiau – šokio, pastariesiems nusileidžia dailė. KVLC būrelius kasmet lanko apie 1 300 vaikų.

Svarbu įvertinti vaiko gebėjimus

LRT.lt pašnekovų teigimu, kokį būrelį lankyti jaunesnio amžiaus vaikams, nusprendžia tėvai, o vyresnieji renkasi patys. Tačiau svarbu įvertinti vaikų gabumus, kad jiems netektų nusivilti pakliuvus į specifinių gebėjimų, talento reikalaujančią studiją.

„Į dailės, keramikos studijas priimame visus norinčiuosius. Tačiau į muzikines, teatro studijas vykdome atrankas. Vaikai turi turėti specifinių gebėjimų, kad galėtų pasiekti gerų rezultatų. O mūsų reikalavimai yra aukšti“, – sako O. Žukienė.

Klaipėdiečiai, besirenkantys būrelius KVLC, gali atsikvėpti lengviau, mat centro mokytojai stengsis „iškapstyti“ vaikų talentus. „Į mūsų būrelius gali patekti visi norintieji. Kiekvienas turi gebėjimų, viskas priklauso nuo to, kaip tėvai ir mokytojai juos lavina. Darbu galima pasiekti viską, todėl jokių atrankų nevykdome. Žinoma, yra žvaigždučių, kurios tik atėjusios savo gebėjimus puikiausiai parodo“, – kalba J. Budrienė.

Sporto bei meninės veiklos būrelių kainos LVJC svyruoja nuo 30 iki 200 litų, VMLR už meno studiją gali tekti sumokėti nuo 18 iki 35 litų per mėnesį, KVLC kaina svyruoja nuo 15 iki 30 litų, o socialinę paramą gaunantiems vaikams už būrelius mokėti nereikia.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder