Tarptautinė savaitė į KU sukvietė užsienio partnerius

Tarptautinė savaitė į KU sukvietė užsienio partnerius

Klaipėdos universitete (KU) jau šeštus metus iš eilės vyko „Tarptautinė savaitė“. Jos metu į uostamiestį atvyko KU užsienio partneriai: dėstytojai bei universitetų darbuotojai iš įvairiausių šalių.

Renginio organizatoriai skaičiuoja, jog svečių sulaukta 14-os skirtingų šalių: Prancūzijos, Čekijos, Anglijos, Lenkijos, Rumunijos, Bulgarijos, Latvijos, Suomijos, Vokietijos, Italijos, Turkijos, Graikijos, Slovėnijos, Rusijos.

„Į šią savaitę pakviesti tie užsienio partneriai, su kuriais Klaipėdos universitetas turi Erasmus+ programos sutartis. Taip pat tie, kurie domisi bendradarbiavimu su mūsų institucija. Atvykusiems partneriams buvo pristatytas KU, studijos, veikla, Klaipėdos miestas. Visos savaitės metu buvo skaitomi pranešimai, vedami mokymai, vyko diskusijos,“ – pasakojo renginio organizatorė KU Studijų skyriaus Tarptautinių studijų vyresnioji specialistė Dalia Želvytė-Mockuvienė.

Anot pašnekovės, šis renginys ne tik didina KU žinomumą ir tarptautiškumą. Jis suteikia galimybę studentams, dalyvauti užsienio dėstytojų skaitomose paskaitose.

„Šios savaitės metu užsienio dėstytojai skaito paskaitas. Tad tie KU studentai, kurie dėl įvairių priežasčių nenori ar negali išvykti mainų programai į užsienio universitetus, turi puikią galimybę klausyti užsienio dėstytojų paskaitų čia, Klaipėdoje,“ – teigė D. Želvytė-Mockuvienė.

Tuo metu užsienio universitetų administracijos darbuotojai lankėsi įvairiuose KU administraciniuose padaliniuose, sėmėsi bei dalijosi gerąja patirtimi.

„Tai puiki galimybė susitikti ir pabendrauti su žmonėmis, kurie dirba tokį patį darbą, tik kituose universitetuose, užmegzti naujų kontaktų, bendradarbiavimo galimybių. Tikimės, kad tai paskatins dar intensyvesnį bendradarbiavimą, naujus projektų,“ – tikino D. Želvytė-Mockuvienė.

Savaitę KU viešėję užsienio mokslininkai sakė, jog labiausiai jiems patiko universitete tvyranti atmosfera.

„Pirmomis dienomis susidarė įspūdis, jog čia labai ramu. Vėliau pamatėme kaip dirba studentai ir dėstytojai. Visi susikaupę ir puikiai žino ką, kada turi padaryti, išmano savo darbą, atsakomybę. Mažos studentų grupės suteikia jaukumo, manau, tai labai gerai. Nedidelėse grupėse darbas vyksta produktyviai. Labai sužavėjo universiteto infrastruktūra, pastatai – įspūdingi. Taip pat ir miestas – gražus, gerą įspūdį paliko kelionė į Smiltynę“, – dalijosi dr. Valentina Ranaldi atvykusi iš Romos Niccolo Cusano universiteto.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder