Švietimo ir mokslo ministerijos dovanos – raštingiausiems mokiniams

Švietimo ir mokslo ministerijos dovanos – raštingiausiems mokiniams

Geriausiai Nacionalinį diktantą parašiusieji mokiniai Prezidentūroje apdovanoti Švietimo ir mokslo ministerijos prizais.

Laimėtojais tapo: Eglė Šalengaitė, Druskininkų „Ryto“ gimnazijos mokinė ( mokyt.Lina Dudulienė), Milda Jundulaitė, Vilniaus licėjaus mokinė (mokyt. Rima Mackevičienė), vienintelė diktantą rašiusi Brailio raštu Brigita Narmontaitė (mokyt. Janina Puriuškytė).

Diktanto konkurse aktyviausiai dalyvavusiai, raštingiausiai Lietuvos mokyklos klasei - Klaipėdos „Vėtrungės“ 2 A (mokyt. Nijolė Globienė) – Švietimo ir mokslo ministerija dovanoja dviejų dienų kelionę po Lietuvos etnografinį regioną – Dzūkiją.

Aktyviai diktante dalyvavo ir bendrojo ugdymo mokyklos bei lituanistinės mokyklos užsienyje: Vokietijos Vasario 16-osios gimnazija, Pelesos vidurinė mokykla, Punsko Kovo 11-osios bendrojo lavinimo licėjus, Maskvos J. Baltrušaičio vidurinė mokykla, Bostono lituanistinė mokykla, Kaliningrado lituanistinės mokyklos. Švietimo ir mokslo ministerija penkiems mažiausiai klaidų diktante padariusiems mokiniams dovanos edukacinę kelionę į Lietuvą.

Pasak ministerijos kanclerio Dainiaus Numgaudžio, Švietimo ir mokslo ministerija šiemet, kaip ir pernai, kvietė Lietuvos ir užsienyje veikiančių mokyklų bendruomenes - mokinius, tėvus mokytojus - aktyviai dalyvauti jau aštuntą kartą vykstančiame Nacionaliniame diktante, nes diktantas skatina mokytis ir siekti kalbėti, rašyti taisyklingai bei didžiuotis mūsų lietuvių kalba, ją puoselėti.

Iš viso diktantą rašė daugiau kaip 3000 mokinių iš daugiau kaip 150 šalies mokyklų. Aktyviausiai konkurse dalyvavo Klaipėdos Vytauto Didžiojo, „Aukuro“, Pasvalio P.Vileišio, Tauragės „Versmės“, Šiaulių Saulėtekio, Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijų, Vilniaus licėjaus mokiniai.

Diktanto kategorijoje „Lietuvos įmonės – už pagarbą lietuvių kalbai“, kaip ir pernai, vieni iš aktyviausių buvo Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai.

Švietimo ir mokslo ministerija yra Nacionalinio diktanto konkurso partnerė, jo organizatorius- VšĮ Pilietinės minties institutas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder