Švelnina situaciją dėl pailgintos dienos grupių mokesčio

Švelnina situaciją dėl pailgintos dienos grupių mokesčio

Bandoma švelninti situaciją dėl pailgintos dienos grupių uostamiesčio mokyklose. Tiesa, mokesčio mažinimo galimybė kol kas atidedama ateičiai, tačiau žadama, kad už šią grupę tėvams nebereikės mokėti, jei vaikas jos nelankė dėl ligos arba dėl objektyvių priežasčių, pavyzdžiui, vykusio streiko.

Pradinukus auginantys klaipėdiečiai piktinasi, kad pailgintos dienos grupės tuština jų kišenes net ir tada, kai vaikas jos nelanko. Mat pagal dabar galiojančią tvarką, net ir tuo atveju, jei vaikas dėl ligos kelias savaites sėdi namuose, tėvai vis tiek turi mokėti už visą mėnesį. Dar didesnis paradoksas, kad mokestis nė kiek nemažėja net ir tuo atveju, jei pati įstaiga nevykdo veiklos, pavyzdžiui, dėl streiko.

Tiesa, pastarojo pedagogų streiko metu daugelis švietimo įstaigų skelbė, kad, net ir nevykstant pamokoms, pailgintos dienos grupės veikia. Tai, pasak tėvų, kėlė šypseną, nes akivaizdu, kad retas kuris tėvas leistų vaiką į mokyklą tik dėl šios grupės.

"Streiko metu kai kurios įstaigos net keitė pailgintos dienos grupių laiką - jos pradėdavo veikti ryte", - pasakojo Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Aušra Zarambienė.

Reaguodama į tėvų skundus Savivaldybės administracija siūlo tobulinti šią tvarką. Politikams jau teikiami svarstyti projekto pakeitimai, kur siūloma, kad už minėtą grupę tėvams nereikėtų mokėti, kai mokinys šia paslauga nesinaudoja dėl ligos ir kai mokykla negali teikti paslaugos dėl objektyvių priežasčių.

Priminsime, kad šį rudenį Vakarų Lietuvos tėvų forumas parengė peticiją dėl nemokamų pailgintos dienos grupių uostamiesčio mokyklose. Buvo piktinamasi, kad Klaipėdos mieste pailgintos dienos grupių kainos yra vienos didžiausių Lietuvoje. Esą Klaipėdos rajone, Vilniaus mieste ir kai kuriuose kituose miestuose šios grupės iš viso nieko nekainuoja, o kai kur kaina - simbolinė.

"Deja, mūsų mieste prieš metus kainos buvo netgi padvigubintos", - minėjo A. Zarambienė.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyresniosios patarėjos Virginijos Kazakauskienės, šios paslaugos kainos dar svarstomos ir jei kas nors keisis, nebent nuo kitų mokslo metų.

A. Zarambienės žiniomis, yra sudaryta speciali darbo grupė, kurioje yra ir Vakarų Lietuvos tėvų forumo atstovų.

"Jei nepavyks pasiekti, kad šios grupės Klaipėdoje būtų nemokamos, bent jau būtų gerai, kad mokestis mažėtų perpus", - svarstė A. Zarambienė.

Šį rudenį buvo skaičiuojama, kad pailgintos dienos grupes Klaipėdos mieste lanko 1 353 vaikai, o mėnesinis mokestis, kuris priklauso nuo valandų skaičiaus, svyruoja nuo 18 iki 60 eurų. 266 socialiai remtini vaikai Klaipėdoje nuo šio mokesčio yra atleisti. Jei mokestį būtų nuspręsta panaikinti, Savivaldybei tektų padengti 600 tūkst. eurų išlaidas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder