Svarstoma Klaipėdoje steigti tarptautinę mokyklą

Svarstoma Klaipėdoje steigti tarptautinę mokyklą

Verslo struktūros jau keletą metų kelia idėją, kad uostamiestyje galėtų atsirasti tarptautinė mokykla. Tad valdininkai žada šiemet tokią galimybę svarstyti.

"Verslo bendruomenė tokią iniciatyvą kelia jau keletą metų. Kalbama apie tai, kad, norint pritraukti užsienio investuotojus į Klaipėdą, reikia sudaryti kuo tinkamesnes sąlygas gyventi ir mokytis iš užsienio atvykusių investuotojų šeimoms. Dabar aiškinsimės, ar tikrai yra tarptautinės mokyklos poreikis. Jei taip - analizuosime galimybę įsteigti tokią mokyklą, nors švietimo įstaigų pertvarkos plane tai ir nėra numatyta", - po vakar vykusio darbo grupės posėdžio pasakojo Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Ji svarstė, kad tokia mokykla galėtų įsikurti mieste jau veikiančių privačių ar valdiškų mokyklų patalpose.

Kasmet atliekamas Klaipėdos mokyklų tinklo pertvarkos plano monitoringas. Tad vakar susirinkusi darbo grupė suformulavo Savivaldybės Švietimo skyriui, kuriuos niuansus dar reikėtų pasitikslinti.

Pasak N. Laužikienės, dar yra nemažai dalykų, kuriuos reikia išsiaiškinti prieš priimant vienokius ar kitokius sprendimus. Pavyzdžiui, norima sužinoti, ar tikrai reikia iš dabartinių patalpų į "Sendvario" progimnaziją iškraustyti "Saulėtekio" pagrindinės mokyklos bendruomenę.

"Paprašėme, kad Švietimo skyrius patikslintų, kiek "Saulėtekio" mokykloje yra vaikų ir kokia situacija "Sendvario" progimnazijoje, kad būtų aiškiau, ar iš viso reikia vykdyti šią priemonę. Tik išsprendus šį klausimą bus galima apsispręsti ir dėl Klaipėdos licėjaus perkėlimo į dabartines "Saulėtekio" patalpas", - kalbėjo N. Laužikienė.

Bus tikslinamas ir sporto gimnazijos ar atskirų sporto klasių steigimo poreikis. Nes kol kas sporto bendruomenės esą nėra išsakiusios aiškios pozicijos šiuo klausimu.

"Taip pat buvo iškeltas klausimas dėl planuojamos statyti naujos mokyklos koncepcijos. Kadangi yra numatyta, kad toje mokykloje būtų įgyvendinamos gamtamokslinę koncepciją turinčios ugdymo programos, komisijos nariai prašo patikslinti, kaip ši koncepcija būtų įgyvendinama ir kaip būtų sukurtos sąlygos tai padaryti", - dar vieną iškilusį klausimą paminėjo N. Laužikienė.

Taip pat bus tikslinama informacija, kaip sekasi kai kurioms mokykloms įgyvendinti pasirinktus mokyklos sampratos elementus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder