Studentų paskoloms raginama ieškoti papildomų finansinių šaltinių

Studentų paskoloms raginama ieškoti papildomų finansinių šaltinių

Studentai pragyvenimui vis gausiau ryžtasi imti paskolas iš valstybės. Tačiau pastaruoju metu patenkinti visų norinčiųjų poreikius trūksta lėšų. Lietuvos studentų sąjunga (LSS) tokią situaciją ragina spręsti ieškant papildomų finansinių šaltinių paskoloms.

"Jei studentiją valstybė laiko dėmesio verta visuomenės dalimi, tinkamas gyvenimo sąlygas akademiniam jaunimui užtikrinti būtina. Paskolomis valstybė tą daro jau nebe pirmus metus, tačiau bendras iš biudžeto skiriamų lėšų kiekis jau antrus metus nekinta ir yra per mažas“, - pastebi LSS prezidentas Jonas Okunis.

Pasak studentų sąjungos vadovo, skiriamų lėšų nepakanka ne tik esamam paskolų poreikiui patenkinti, tačiau ir paskoloms didinti.

"Kylant kainoms dabar skiriamų pinigų studentams aiškiai nepakanka. Jau ir ankščiau gaudavome pageidavimų reikalauti didesnių paskolų pragyvenimo išlaidoms. Dabar argumentai tam atrodo dar svaresni“, - sakė J. Okunis. Jo teigimu, kaip ankščiau, taip ir dabar susiduriama su tais pačiais valdininkų atsakymais dėl pinigų stygiaus.

"Jei valstybė dabar imtų didinti paskolas nedidindama bendro pinigų kiekio joms, padaugėtų paskolų negavusių studentų, nes ir su esamais dydžiais norinčiųjų yra per daug. Valstybei derėtų rasti papildomų finansinių šaltinių, jei norima akademinį jaunimą išlaikyti Lietuvoje“, - teigė sąjungos prezidentas.

LSS duomenimis, iš valstybės biudžeto pastaruosius dvejus metus studentų paskoloms buvo skiriama beveik po 21 mln. litų. 2006 metais ši suma siekė apie 20 mln. litų. Praeitą savaitę Valstybinis mokslo ir studijų fondas informavo apie lėšų trūkumą skirstant paskolas studentų gyvenimo išlaidoms: visiems norintiems suteikti minėtą paskolą pritrūko 5,5 mln. litų.

"Vakarų ekspreso" inf.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder