Streikavusių mokytojų atstovai: ledai pajudėjo

Penkių streikavusių pedagogų profsąjungų vadovai džiaugiasi užsimezgusiu  dialogu su naujuoju švietimo ir mokslo ministru Algirdu Monkevičiumi. "Ledai pajudėjo", - penktadienį po pirmojo susitikimo su A. Monkevičiumi Eltai sakė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) pirmininkas Aleksas Bružas.

Pasak A. Bružo, susitikimo metu buvo aptarti konkretūs ir aktualūs švietimui ir pedagogams klausimai: pedagogų statusas, jų socialinis ir teisinis saugumas; pedagogų ir švietimo darbuotojų darbo užmokestis ir darbo krūvis; mokyklų tinklo pertvarka ir kiti.

"Džiaugėmės atviru ir konstruktyviu pokalbiu. Ministras iškart parodė iniciatyvą spręsti susikaupusias problemas. Atlyginimų pakėlimą pajuto ne visi mokytojai, nes dalis savivaldybių neskyrė pinigų algoms didinti, ministras žadėjo asmeniškai prisidėti prie šios problemos sprendimo", - sakė A. Bružas.

Pasak jo, nuo rugsėjo 1 dienos ketinama atlyginimus kelti visiems mokytojams, nediferencijuojant pagal kvalifikaciją, po 15 proc., o papildai mažiausias algas gaunančių jaunųjų mokytojų atlyginimams didinti - paieškoti dar 3-5 mln. litų.

LŠDPS pirmininkas taip pat sveikino švietimo ir mokslo ministro iniciatyvą pasitelkus ekspertus bei profsąjungas parengti dokumentą, kuriame būtų apibrėžtos mokytojo socialinės garantijos, darbo sąlygos. Jį tvirtintų Seimas.

"Ministras žadėjo neatidėliodamas imtis veiksmų, kad užkirstų kelią įtampai, kuri kyla dėl mokyklų tinklo pertvarkos. Dėl jos pasipiktinę zarasiškiai vėl grasina protesto akcijomis", - teigė A. Bružas.

"Vakarų ekspreso" ir Eltos inf.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder