Siūloma keisti egzaminų laiką

Siūloma keisti egzaminų laiką

Švietimas

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) iki mokslo metų pradžios mokinius, jų tėvus ir mokytojus ragina balsuoti už vieną iš trijų siūlomų kitų metų brandos egzaminų tvarkaraščio variantų.

Darbo grupė, sudarinėjanti 2009 metų brandos egzaminų sesijos ir pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo tvarkaraštį, pirmajame variante yra numačiusi, kad egzaminų sesija vyktų tokiu pačiu metu kaip ir šiemet.

Antrajame siūloma, kad valstybinius brandos egzaminus kandidatai laikytų nuo kovo pradžios šeštadieniais, dešimtokai pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimą, kuris kitąmet jau bus privalomas, laikytų birželį. Tą patį mėnesį vyktų ir pakartotinė sesija, o brandos atestatus abiturientai gautų apie birželio 19 dieną.

Trečiasis variantas - tarpinis tarp pirmojo ir antrojo: kai kurie egzaminai būtų organizuojami šeštadieniais, kiti - gegužės antroje pusėje ir birželį.

Pasak ŠMM specialistų, brandos egzaminų sesijos ir pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo tvarkaraštį siūloma keisti atsižvelgus į daugumos mokytojų ir mokyklų vadovų pastabas, kad dabartinė egzaminų sesijos data sutrukdo ugdymo procesą mokyklose.

Jeigu būtų apsispręsta, kad egzaminų sesija vyktų savaitgaliais, mokytojams, kurie administruotų egzaminus, būtų mokama dvigubai. Nuo 2009 metų sausio 1 dienos mokinio krepšelį numatoma papildyti lėšomis, skirtomis egzaminų administravimui ir vertinimui.

Siūlomų egzaminų tvarkaraščių variantai yra paskelbti Nacionalinio egzaminų centro tinklalapyje www.egzaminai.lt, jame vyksta ir balsavimas. Kol kas daugiau nei 80 proc. balsavusiųjų yra už tai, kad egzaminai vyktų tuo pat laiku kaip ir šiais metais.

Laima ŠVEDAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder