SGD terminalų inžinerija - apie galimybes, kurios šalia

SGD terminalų inžinerija - apie galimybes, kurios šalia

"Energetinė nepriklausomybė" - šis žodžių junginys tapo tarsi sinonimu suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalui "Independence", atplukdytam į Klaipėdą 2014 metais. Apskritai viešoje erdvėje energetikos specialistai vis garsiau kalba apie tai, jog SGD energetika yra auganti ir perspektyvi sritis.

Apie tai puikiai žino ir Modestas Venckus bei Martynas Ambrutis, Klaipėdos universiteto studentai, baigiantys naujos studijų programos, SGD terminalų inžinerijos, pirmąjį kursą.

Nauja studijų programa neišgąsdino

"Esu klaipėdietis, užaugęs prie jūros, todėl po mokyklos nesinorėjo niekur toli bėgti. Apie SGD terminalų inžinerijos specialybę susižinojau spaudoje, susidomėjau, po to nuvykau į studijų mugę ir pabendravęs su būsimais dėstytojais - nesuabejojau", - pasakoja M. Venckus.

Jo kurso draugas Martynas Ambrutis į Klaipėdą studijuoti SGD terminalų inžinerijos specialybės atvyko iš kito Lietuvos pakraščio - Varėnos.

"Man visada sekėsi matematika, fizika, todėl pirmas kursas nepasirodė toks sunkus. Kol kiti intensyviai mokėsi, aš turėjau laiko pažinti Klaipėdos miestą", - sakė jis.

SGD terminalų inžinerijos studijų programa Klaipėdos universitete pradėta vykdyti nuo 2016 m. Klaipėdos universitetas vienintelis Baltijos jūros regione rengia SGD terminalų inžinerijos specialistus.

"Manęs nė kiek negąsdino, jog tai nauja studijų programa Klaipėdos universitete. Atvirkščiai, tame net įžvelgiau pliusų - tikėjau, jog paskaitos bus įdomios ir nenuobodžios", - pasakoja M. Venckus.

Užtikrintai svajonių link

"Net ir žinodamas, jog stoju į perspektyvią specialybę, nesitikėjau, jog SGD sričiai yra skiriamas toks didelis dėmesys ir, jog tai taip sparčiai auganti sfera", - prisipažįsta pirmakursis M. Venckus.

Vienuolika SGD terminalų inžinerijos studentų nuolat dalyvauja įvairiose konferencijose, renginiuose, vyksta į ekskursijas po įmones. Jau netrukus bus vykdoma studentų ekskursija SGD laive-saugykloje "Independence", kurią organizuoja ir kuruoja AB "Klaipėdos nafta".

"Įvairiose konferencijose klausydami energetikos specialistų pranešimus suvokiame šios sferos rimtumą ir aktualumą. Tai neabejotinai kelia ūpą mokytis ir intensyviai semtis naudingų žinių", - sako M. Ambrutis.

"Baigęs studijas noriu dirbti SGD infrastruktūros plėtros srityje Lietuvoje, tačiau nors ir myliu Klaipėdą, neatmesčiau galimybės pasisemti naujų patirčių užsienyje", - sako klaipėdietis M. Venckus.

Iš Varėnos kilęs M. Ambrutis svajoja savo gyvenimą kurti uostamiestyje.

"Jau netrukus turėtume atlikti praktiką bendrovėje "Klaipėdos nafta" ir realiai susipažinsime su įmone, kurioje norėčiau dirbti ateityje", - apie savo planus pasakoja vaikinas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder