Rūpinsis mokytojo profesijos prestižo didinimu?

Rūpinsis mokytojo profesijos prestižo didinimu?

Pirmadienį vykusioje Klaipėdos miesto švietimo įstaigų vadovų konferencijoje dalyvavusi Švietimo ir mokslo ministerijos viceministrė Genoveita Krasauskienė priminė mokyklų ir darželių direktoriams, jog prioritetu mokyklose turi tapti ir moksleivių, ir mokytojų saugumas.

"Kurkite tokią mokyklą, kurioje kiekvienas mokinys ir mokytojas jaustųsi tiek fiziškai, tiek emociškai saugus. Tik tokioje įstaigoje, kur nėra įtampos ir patyčių, galima galvoti apie gerus ugdymo rezultatus", - veiklos gaires nurodė G. Krasauskienė.

Taip pat ji akcentavo, kad dėmesys turi būti kreipiamas ne tik į gabiuosius mokinius, kaip dažnai nutinka.

"Išmokime didžiuotis kiekvienu mokiniu. Įvertinkite ir pastebėkite, kiek kiekvienas jų ūgtelėjo kurioje nors srityje. Žinau, tai nelengva, nes į mokyklas susirenka vaikai iš skirtingų socialinių sluoksnių", - kalbėjo G. Krasauskienė.

Ji taip pat ragino įstaigų vadovus branginti itin atsakingą darbą dirbančius pedagogus bei priminė, kad Švietimo ir mokslo ministerijoje rengiamas specialus dokumentas, kuris turėtų padėti gerinti mokytojo profesijos prestižą.

Pasidžiaugta, kad Klaipėda, skirtingai nei daugelis kitų Lietuvos miestų, gali pasidžiaugti didėjančiu moksleivių skaičiumi. Pastarųjų dienų patikslintais duomenimis, šį rugsėjį į uostamiesčio mokyklas susirinks per 18,6 tūkst. moksleivių. O tai yra net 480 mokinių daugiau nei pernai.

"480 mokinių - tai jau vidutinė mokykla. Tad tikrai galime pasidžiaugti, kad Klaipėdoje gyvenantys tėveliai - ne tinginiai", - džiaugėsi Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Jos duomenimis, šiemet Klaipėdoje bus ugdoma 6,8 tūkst. darželinukų. "Vakarų eksprese" jau buvo rašyta, kad ne visi darželinukai pateko į darželius. Maždaug 280 prašymų nebuvo patenkinta.

Miesto valdžia tikisi, kad per keletą metų šią problemą pavyks išspręsti. Kitų mokslo metų pradžioje turėtų pradėti veikti rekonstruotas "Purienos" darželis, kuriame telpa 400 vaikų. Vakar užsiminta ir apie planus naują darželį privačiomis lėšomis statyti Dragūnų kvartale.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder