Rugsėjo 1-ąją Klaipėda sutinka energingai

Rugsėjo 1-ąją Klaipėda sutinka energingai

Šiandien prasidedančius naujus mokslo metus žymi daugybė renginių.

Mokslo metų pradžią 8 val. ryto. Klaipėdoje paskelbė energingi muzikos ritmai bei šokiai - Lietuvininkų aikštėje vyko pirmoji pamoka.

Linkėjo didžiuotis ir atrasti

Miesto Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė linkėjo pasididžiavimo jausmo - didžiuotis savimi, savo pasiekimais, tačiau nebijoti didžiuotis ir mokytojais, draugais, tėvais.

"Neabejoju, kad jumis galės didžiuotis ir Klaipėda, ir visa Lietuva", - moksleiviams kalbėjo L. Prižgintienė.

Sveikindamas miesto akademinę bendruomenę miesto meras Vytautas Grubliauskas linkėjo drąsių žingsnių į mokslo ir pažinimo pasaulį.

"Į mokyklą jau nebežvelgiama kaip į vietą, kurioje mokinys turi išmokti rašyti ir skaičiuoti, šiandien mokykloje turime auginti kūrybingą, talentingą, šiuolaikišką žmogų", - pabrėžė V. Grubliauskas.

Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas Vilius Viktoravičius priminė biblinę tiesą: "Nieko nėra naujo po šiuo dangumi. Linkiu atrasti. Ne išrasti, o atrasti tai, ką Dievas jau sukūrė pasaulyje. Linkiu, kad mes atrastume ir džiaugtumėmės viskuo - ne tik daiktais, bet ir moralinėmis vertybėmis."

Iš Lietuvininkų aikštės šventė persikėlė į mokyklas - šventišką koloną lydėjo policijos pareigūnai bei klubo "Chimeras MC" baikeriai.

Šiais metais į Klaipėdos mokyklas žengia apie 18 tūkst. moksleivių - maždaug 100 mažiau nei pernai, tačiau šiemet pirmokų sulaukta beveik 170 daugiau nei praėjusiais metais.

Laukia renginiai

13 val. moksleiviai kviečiami į "Švyturio" areną, kur vyks neformaliojo švietimo įstaigų mugė, 14 val. ten pat koncertuos jaunieji Klaipėdos atlikėjai, o 18 val. laukia Donato Montvydo koncertas bei diskoteka 8-12 klasių moksleiviams (būtina turėti moksleivio pažymėjimą bei įsigyti bilietą).

Vakarop pirmą kartą drauge mokslo metų pradžią švęs studentai, skelbdami, jog Klaipėda - studentų uostas.

17 valandą Klaipėdos aukštųjų mokyklų atstovai rinksis Lietuvininkų aikštėje, iš kurios eisena, lydima Klaipėdos jaunimo teatro, orkestrų bei meno kolektyvų, pajudės į Teatro aikštę.

Vieningai ir triukšmingai Rugsėjo 1-ąją žada švęsti Klaipėdos universiteto, Klaipėdos valstybinės kolegijos, LCC Tarptautinio universiteto, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos, Lietuvos verslo kolegijos ir Socialinių mokslų kolegijos studentai.

18 val. Teatro aikštėje - šventinis koncertas, studentus linksmins grupė "Nervas", atlikėjas Petras Daunys, o vakarą vainikuos grupės "Skamp" koncertas!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder